Foto: DELFI
Dzīvoklis, kurā viesojamies, atrodas Viļņā, un tajā dzīvo jauns pāris - lietuviete un francūzis, un Kaķa kungs, kurš esot īstais mājokļa saimnieks. Plašās bēniņu telpas gada laikā piedzīvojušas ievērojamas pārvērtības, pārtopot par stilīgu un iespaidīgu trīsstāvu dzīvokli. 150 kvadrātmetros vieta ir gan dzīvojamajai istabai, kas apvienota ar virtuvi un ēdamistabu, saimnieku guļamistabai un labierīcībām, gan apkures telpai, treniņzālei un viesu istabai.

Ienākot dzīvoklī, uzreiz nokļūstam plašā dzīvojamā istabā, kas apvienota ar virtuves un ēdamzonu. Viesu uzmanību piesaista atraktīvs kaktusa formas dekors pie sienas, kā arī rotaļīgs spogulis.

Saimnieki joko, ka galvenais noteicējs mājās ir kaķis, kuram pakārtots arī dzīvokļa iekārtojums. Pusdienu galds esot novietots tā, lai kaķa kungs, uz tā guļot, varētu vērot, kas notiek otrajā stāvā.

Ķeroties pie bēniņu pārbūves, mājokļa saimnieces galvenā vēlme bija - radīt mūsdienīgu, bet ne aukstu vidi. Atbilstoši šai prasībai par pamatkrāsām tika izvēlētas melnā un baltā, ko papildina dažādi aksesuāri, telpaugi un spilgti akcenti, kas tiek regulāri mainīti - spilveni, pārsegi, gleznas u.t.t.

Saimnieki nebaidās no eksperimentiem - atraktīvās gleznas pie sienām patiesībā ir ierāmētas fototapetes, savukārt dzīvojamā istabā izvēlētas pītās dārza mēbeles. Šāds risinājums ir ne vien oriģināls, bet arī ļoti praktisks, jo šīs mēbeles nevar sabojāt pašapzinīgais kaķis.

Gaišajā guļamistabā saimnieki izvēlējušies sarkanus akcentus - sienas lampas, televizoru un plauktu. Nišā aiz gultas paslēpusies garderobe. Mēbeļnieki aizkavējušies ar skapju izgatavošanu, tādēļ pagaidām nākas lūkoties uz vaļējiem plauktiem un veļas groziem.

Lai raksturotu viesu istabu, piemērotākais apraksts būs - rotaļīgs askētisms. It kā tukšajā telpā par saimnieku humora un stila izjūtu atgādina neparasti plaukti un visai divdomīgs uzraksts uz sienas - tieši virs lielā un košā dīvāna, kuru var pārvērst par ļoti plašu guļvietu.

Dzīvokļa saimnieki neslēpj, ka viņiem ļoti patīk viņu un arhitektu kopīgā darba rezultāts. Tiesa, tajā pašā laikā viņi atzīst, ka šīs ir vien pagaidu mājas. "Pensijas vecumā te dzīvot būtu ļoti grūti," teic pāris.

Vērienīgās bēniņu pārbūves un interjera autori ir arhitekti Martinas Akulevičius un Aurēlija Krasauskaite, raksta "Manonamai.lt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!