Foto: Publicitātes foto
Līdz ar salu un sniega pārslām, pirmā nepieciešamība gan ziemas cienītājiem, gan tiem, kas to negribīgi sagaidījuši, ir cimdi. Visi atceramies, kā omītes bērnībā piekodināja par cimdu vilkšanu, bet ne visi zinām par to kopšanas īpašībām. Kā pareizi rūpēties par ādas cimdiem, lai tie nezaudētu ne savu izskatu, ne funkcionālās īpašības un kā tos vispareizāk mazgāt mājas apstākļos?

Uzglabāšana

Cimdi jāglabā nevis saritināti vai saņurcīti, bet gan izplestā veidā, lai tie vieglāk saglabā savu formu. Cimdi jāvelk uzmanīgi – tos nedrīkst pārmērīgi staipīt, jo šuves var izirt un rasties plīsumi. Ja tev svīst plaukstas vai arī ir grūti uzvilkt cimdus, nedaudz iepūderē tos no iekšpuses ar talku.

Mazgāšana

Ādas cimdus mazgā tikai tad, ja tie kļuvuši ļoti netīri, un arī tad tikai remdenā ūdenī un ar sintētiskā mazgāšanas līdzekļa šķīdumu. Pēc mazgāšanas cimdi ir jāskalo remdenā ūdenī. Lai tie nekļūtu cieti, pēdējam skalošanas ūdenim pielej nedaudz glicerīna (1 tējk. glicerīna uz 1 gāzi ūdens). Pēc tam cimdus ietin baltā kokvilnas drānā un viegli nospied lieko ūdeni. Žāvē istabas temperatūrā, ievietojot starp diviem baltas un sausas drānas gabaliem vai arī uzkarot uz aukliņas. Lai cimdi saglabātu savu formu, tie vēl mazliet mitri jāuzvelk rokās un uzreiz arī jānovelk, pēc tam ļaujot tiem istabas temperatūrā izžūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!