Ja kaķis paretam izvemjas, par to visbiežāk nav jāsatraucas. Tomēr ir gadījumi, kad vemšana var liecināt par zarnu nosprostošanos vai citu nopietnu veselības problēmu, kad steigšus jāmeklē veterinārārsta palīdzība.

Ja kaķis laiku pa laikam izvemjas, nav iemesla uztraukumam. Kaķi var vemt transportēšanas laikā, atvemt savēlušos apmatojuma kamolus vai citus svešķermeņus, no kuriem nepieciešams atbrīvoties.

Vieglākos gadījumos dodiet kaķim ūdeni, bet nebarojiet 12–24 stundas. Tad pamazām sāciet dot viegli sagremojamu barību, piemēram, vārītu cāļa gaļu. Gādājiet, lai kaķis varētu padzerties ūdeni ikreiz, kad vēlas.

Ilgstoša vemšana var norādīt uz zarnu aizsprostojumiem, kas var būt bīstami dzīvībai. Šajā gadījumā vai arī tad, ja rodas aizdomas, ka kaķis norijis vilnas kumšķi vai diegu (iespējams aizsprostojums!), nekavējoties jādodas pie ārsta.

Asinis vēmekļos, atkārtota vemšana, spēcīga vemšana vai vemšana ar caureju un paaugstinātu temperatūru norāda uz nepieciešamību nekavējoties doties pie ārsta.

Vemšanai var būt dažādi iemesli – vielmaiņas traucējumi, audzējs, kuņģa čūla vai infekcija. Ārstēšana būs atkarīga no cēloņa.

Avots: Katrīnas Deividsones "Kaķumīļu rokasgrāmata" (Jāņa Rozes apgāds).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!