Protams, ikvienas šķirnes sunim vairāk vai mazāk ir nepieciešama saimnieka uzmanība un rūpes. Tomēr ir ķepaiņi, kuri pēc dabas vairāk ir vientuļnieki – pārmērīga uzmanība un jo īpaši būšana lielā cilvēku kompānijā liek tiem justies nekomfortabli un nogurdina. Bet šoreiz stāsts būs par suņiem, kuri burtiski dievina atrašanos cilvēka sabiedrībā, uztverot viņu kā savu draugu, tas nekas, ka uz divām, nevis četrām kājām. Jo vairāk laika šie suņi pavada ar saviem saimniekiem, jo laimīgāki jūtas. Piecas šādas šķirnes apkopojis portāls "Pets4homes.co.uk".

Jāpiebilst gan, ka ar suņiem, kuri ļoti mīl cilvēku sabiedrību, parasti ir arī vairāk jānodarbojas. Dažām no rakstā uzskaitītajām šķirnēm ik dienu ir nepieciešamas gan gan fiziskas, gan mentālas aktivitātes, citādi suns jūtas nelaimīgs.

Visi šie suņi ir burvīgi mājas mīluļi, taču, pirms kādu no tiem iegādāties, rūpīgi jāpārdomā, vai tas iekļaujas jūsu dzīvesstilā. Ja dienā strādājat, bet vakarā labprāt izvēlaties mierīgi pazvilnēt pie televizora, piemēram, borderkollijs noteikti nebūs labākā izvēle, jo šis suns ir ļoti aktīvs.

Labradoras retrīvers

Labradoras retrīvers

Labradors savas labestīgās dabas dēļ jau gadu desmitiem ir viens no populārākajiem suņiem, ko izvēlas par mājas mīluli.

Labradoras retrīveri ļoti mīl bērnus un labi satiek ar citiem dzīvniekiem, bet visvairāk šiem pievilcīgā un mīlīgā izskata suņiem patīk iepriecināt savu saimnieku.

Labradori ir ļoti gudri, tādēļ tie ātri apgūst jaunas lietas un viegli padodas apmācībai. Šos suņus ir nepieciešams nodarbināt – tiem vajag daudz fizisku aktivitāšu, tostarp vingrinājumu, kas ļauj likt lietā domāšanu.

Labradori, kas pazīstami ar savu lielo mīlestību pret cilvēkiem, labprāt dzīvo lielā ģimenē, un viņiem veidojas spēcīga pieķeršanās ikvienam ģimenes loceklim, jo sevišķi jaunākajiem. Tiem, kuri baidās no suņiem, mierīgie un labestīgie labradori var palīdzēt šīs bailes pārvarēt.

Flandrijas buvjē

Flandrijas buvjē

Šo jauko, lielo suņu izcelsmes valsts ir Beļģija, taču gadu gaitā tie ir kļuvuši par ārkārtīgi populāriem mājas mīluļiem daudzviet pasaulē, jo ir ļoti paklausīgi un draudzīgi. Flandrijas buvjē ir jauki pat pret cilvēkiem, ko iepriekš nekad nav satikuši, jo ir ļoti mierīgas un bezrūpīgas dabas.

Šīs šķirnes suņi ir ļoti inteliģenti, tādēļ tos ir viegli apmācīt un, tā kā tiem ļoti patīk iepriecināt savu saimnieku, viņi ļoti ātri apgūst jaunas lietas vienalga, vai tā ir spēle vai komanda. Viņiem patīk būt kopā ar bērniem un cilvēkiem, kurus viņi mīl. Ja šie pievilcīgie suņi jau no mazotnes tiek socializēti, viņi ļoti labi satiek ar citiem dzīvniekiem, iekaistot kaķus.

Austrālijas aitu suns

Austrālijas aitu suns

Austrālijas aitu suns pēc rakstura ir ļoti jauks un mīlīgs, un gadu gaitā kļuvis par vienu no populārākajiem mājas mīluļiem visā pasaulē. Sākotnēji Amerikas Savienotajās Valstīs audzēti kā darba suņi, Austrālijas aitu suņi ir ļoti inteliģenti un ātri visu apgūst. Kā tie nokļuvuši Austrālijā gan joprojām ir mīkla, taču tur tie pašlaik ir ārkārtīgi populāri gan kā darba suņi, gan mājas mīluļi.

Tie var lepoties ar ļoti labestīgu dabu, un, lai gan tiem patīk būt nodarbinātiem, Austrālijas aitu suņi ir mazliet rāmāki un mierīgāki par borderkollijiem. Tomēr ir viena lieta, kas šīm šķirnēm ir kopīga – vēlme izpatikt savam divkājainajam draugam un atrasties viņa kompānijā.

Borderkollijs

Borderkollijs

Borderkollijs ir pazīstams kā viens no inteliģentākajiem suņiem uz pasaules. Tas izjūt nepieciešamību pastāvīgi būt nodarbināts, un tam arī patīk iepriecināt saimnieku, pret kuru šim sunim veidojas dziļa pieķeršanās.

Borderkollijs pēc dabas ir diezgan neatkarīgs, kas nozīmē, ka tas spēj pastāvīgi pieņemt lēmumus, kad saimnieka nav tuvumā.

Borderkolliji arī ir ļoti uzticami suņi un vienkārši dievina atrasties kopā ar cilvēkiem, kurus mīl. Tie gūst ievērojamus panākumus dažādās aktivitātēs, piemēram, adžiliti sacensībās jeb šķēršļu trasē – šī nodarbošanās tiem patīk tikpat ļoti kā saimniekiem.

Vācu aitu suns

Vācu aitu suns

Vācu aitu suņi jau gadiem ilgi ir vieni no iecienītākajiem četrkājainajiem draugiem, jo ir ārkārtīgi uzticami un mīloši. Tā kā vācu aitu suņi ir ļoti gudri, tie ātri mācās. Tiem veidojas spēcīga piesaiste ģimenes locekļiem, kurus viņi mīl.

Vācu aitu suņi pieķeras bērniem, kurus uzskata par daļu no savas ģimenes. Viņiem piemīt ārkārtīgi spēcīgs instinkts ģimenes atvases aizsargāt.

Tomēr šīs šķirnes suņi izturas samērā piesardzīgi pret svešiniekiem, kas tos padara par brīnišķīgiem sargsuņiem. Bet pāri visam ir viņu absolūtā lojalitāte saimniekam, kas tiem liek izcelties uz visu citu suņu fona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!