Dažkārt atliek vien paraudzīties debesīs, lai atrastu iedvesmu kaut kā jauna un ģeniāla radīšanā. Tā vien šķiet, ka tas attiecas arī uz šo gadījumu, kurā arhitektūras firma ''Moon Hoon'' izveidojusi projektu ''Two Moon'' - ēku ar Mēness formu izliekumu.

Kā vēsta portāls ''Bautiful life'', projektis tapis Korejā, kāda kultūras centra, kafejnīcas un mākslas galerijas apvienošanā. Lai arī ēka atrodas pavisam necilā rajonā, arhitektūras unikalitāte pievērš uzmanību katram garāmgājējam un ir teju neiespējami to atzinīgi nenovērtēt. Šo projektu veido divas ēkas, kas katra ir trīsstāvīga un izskatās atdalīta, tomēr var ļoti ērti pārvietoties no vienas uz otru ēku. Mēness forma izmantota ne tikai vizuālai pievilcībai, bet arī sava veida balkona funkcijai, kuru izmanto ne viens vien apmeklētājs sevis iemūžināšanā.

Kā atzīst paši arhitektūras veidotāji, šim projekta netika piešķirti lieli līdzekļi, tomēr ne vienmēr tas ir pats svarīgākais, dažkārt pietiek ar ideju un šis izpildījums to pilnībā pierāda. Vēl īpašāku šo arhitektūru padara ēkas fasādē izveidotās zvaigžņu kartes, turklāt vakarā izgaismotā veidā ēka izskatās vēl iespaidīgāka. Mēness formas izmantotas ne tikai ēkas priekšpusē, bet arī no ielas puses neredzamajās daļās, ieturot vienotu stilu ar izliektajām formām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!