Foto: LETA

Jau trešo gadu Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiek īstenoti terārija ēkas atjaunošanas darbi, kuros ietilpst arī jauna surikatu mītnes izveide - ar ērtu un mūsdienīgu piekļūšanu apmeklētājiem ar bērnu ratiņiem un citiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Jaunās ēkas pirmās kārtas izbūve tuvojas finiša taisnei un tiks pabeigta oktobrī, MansDraugs.lv uzzināja Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Kā skaidro Rīgas Zoo, projekta mērķis ir ēkas vispārējā tehniskā stāvokļa, zoodārza personāla darba vides sakārtošana un uzlabošana, mūsdienīgu dzīvnieku mītņu iekārtošana un pielāgošana, veidojot visiem zoodārza apmeklētājiem pieejamas un aplūkojamas ekspozīcijas. Tieši surikatu ēkas atjaunošanas vajadzību noteica esošās ēkas sliktais tehniskais stāvoklis, kas neatbilst dzīvnieku labturības prasībām, kā arī fakts, ka nav nodrošināta apskates iespēja visām zoodārza apmeklētāju grupām.

Foto: Publicitātes foto

"Ilgstoši nesakārtots objekts degradē zoodārza vidi kopumā, tādēļ terārija atjaunošana apmeklētājiem patīkamā un ērtā veidolā ir īpaši nozīmīga Rīgas zooloģiskā dārza tēla veidošanā un apmeklētāju labsajūtas nodrošināšanā. Liels paldies ir jāsaka arī visiem zoodārza apmeklētājiem, jo daļa no ienākumiem, kas nākuši no ieejas biļetēm, ir ļāvuši uzsākt un realizēt zoodārza labiekārtošanas darbus," atklāj Rīgas zooloģiskā dārza attīstības projektu vadītājs Edgars Vītols.

Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis stāsta: "Rīgas zooloģiskais dārzs Latvijā ir labs piemērs tam, kā pieejamība un universālais dizains tiek īstenoti dzīvē. Izvērtējot iespējas un apzinot zoodārza apmeklētāju vajadzības, pakāpeniski katru gadu aizvien vairāk un vairāk apskates objektu kļūst pieejami un ērti izmantojami ikvienam. Nevis veidojot ļoti speciālas un dārgas ierīces, kas domātas tikai un vienīgi cilvēkiem ar invaliditāti, bet meklējot tādus risinājumus, kas ikvienam cilvēkam ir noderīgi. Un tā jau ir kļuvusi par tradīciju, ka katru gadu tiek uzlabota zoodārza teritorija. Norādes, uzbrauktuves un citi uzlabojumi šajā projektā ir tie, kas palīdz redzēt, priecāties un būt kopā".

Foto: Publicitātes foto

Terārija ēkas atjaunošanas projekts notiek ar SMSCredit.lv un invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" finansiālo atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!