Foto: Shutterstock
Līdz ar novembra pirmajām dienām rodas vēlme mājokļa noskaņu padarīt mājīgāku un omulīgāku ar sveču klātbūtni, bet, lai tās izskatītos interesantāk un radošāk pasniegtas, smelies kādu no šīm idejām, cik dažādi tās var noformēt.

Vai tās būtu tējas sveces (ploškas) vai lielākas sveces, bez novietošanas uz plaukta vai citas virsmas tās var arī pasniegt daudz radošāk. Viens no variantiem, kā tās izmantot, ieliekot stikla burciņās, kas aplīmētas ar krāsainajām rudens lapām, glāzītēs, ap kurām aptīts mežģīņu audums vai arī izgrebtā koka bluķītī. Mežģīņu audumu var aizstāt arī ar kādu adītu, tamborētu materiālu vai tautisku motīvu lentīti.

Foto: Shutterstock

Starp citu, ļoti eleganti izskatīsies, ja mazās svecītes tiks uzliktas uz otrādi apgrieztas vīna glāzes pamatnes, bet ap tās kājiņu apsiet kādu dekoratīvu lentīti. Ja ir pieejami cilindra formas stikla trauki, tad tajos var ieliet ūdeni un ielikt peldošās sveces, bet pašā ūdenī ielikt grīšļus, zariņus vai apakšā iepeldināt nelielus olīšus. Peldošajām svecēm patiesībā var izmantot jebkuru glāzi vai trauku, pie viena papildinot to ar kādiem dekoratīviem elementiem. Lēzenākā traukā var iebērt jūras smiltis un akmentiņus, lai starp tiem izkārtotu mazās svecītes.

Ja vēlies sveču gaismu apvienot ar patīkama aromāta izdalīšanu, tad šim nolūkam izmanto kanēļa standziņas. Ar karsto līmes pistoli aplīmē vienādos izmēros sagrieztas kanēļa standziņas uz glāzes malas vienu pie otras, līdz noklāta visa virsma. Šāds noformējums ne tikai izskatīsies interesanti, bet arī mājīgi smaržos. Šādā pat veidā ap glāzēm vai citiem traukiem var aplīmēt arī zariņus, skaliņus, lauru lapas, viršus, kaltētu lavandu, timiānu vai pat skuju zariņus - izvēles iespējas ir ļoti dažādas.

Foto: Shutterstock

Šajā laikā noteikti jāizmanto arī viss, kas dabā pieejams - dažādi kaltētie augi, dārzeņi un augļi, ar kuru palīdzību izveidot dekorācijas, piemēram, ķirbī vai ābolā izgrebt nelielus caurumus, kur ielikt sveci. Tāpat noderīgas būs sūnas un čiekuri, ar kuriem var veidot kompozīciju pamatus, kur novietot sveces. Nelielās burciņās vai trauciņos zem peldošajām svecēm var iepeldināt kādu zariņu ar ogām, lapas vai čiekurus – šāds noformējums sveču pasniegšanu padarīs krietni interesantāku.

Foto: DELFI

Ja negribas speciāli veidot kompozīciju, sveces var izkārtot uz paplātes vai kāda šķīvja un starp tām salikt dekoratīvus elementu - mazus ķirbjus, mākslīgos ogu ķekarus, sūnas, koku lapas un citus papildinājumus.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!