Foto: Shutterstock
Ir īstā sezona, kad pievērsties dažādu dekoratīvu kompozīciju izveidei, turklāt vēl ir gana daudz dabas materiālu, ko izmantot šim nolūkam, viens no tiem noteikti ir ķirbis, lai arī cik neparasti tas šķistu, bet kombinācijā ar sukulentiem panāksi fantastiski skaistu dekoru!

Vispirms jāsagatavo visi materiāli. Šai kompozīcijai nepieciešami vairāki vai viens ķirbis, kā nu kurš vēlas, kā arī sukulentu stādi. Ķirbja izgrebšanai nepieciešama karote, nazītis vai kāds cits rīks.

Pirmais uzdevums ir izgrebt ķirbi. Vispirms pārliecinies, ka ķirbis uz galda virsmas stāvēs stabili. Ņemot vērā tā stabilitāti, izveido tam izgrebtu caurumu pa vidu, tieši tik lielu, cik liels ir pats podiņš sukulentu stādam.

Nākamais solis ir ielikt stāda trauciņu ķirbī. Ja nepieciešams, tad veic papildus ķirbja izgrebšanu, galvenais, lai trauks ieiet līdz galam un tas nav redzams no ārpuses. Vislabāk to ielikt tik dziļi, lai pats trauks būtu dziļāk par ķirbja malām.

Pēc tam jau atliek vien pats skaistākais – iebērt sukulentu augsni un ielikt stādiņus.

Vari likt vairākus stādus vienā ķirbī vai tikai vienu – katrs var izpausties pēc savām vēlmēm.

Lielākā ķirbī elegantāk izskatīsies vairāki un dažādi stādi, turklāt tādi, kas ir nokareni, radīs vēl interesantāku noformējumu.


''Tavs Dārzs'' iesaka:

Skaisti izskatīsies, ja ķirbjus iepriekš nokrāsos ar dekoratīvu krāsu, piemēram, ar baltu vai arī tie tiks nopūsti ar sudraba vai zelta krāsu.

Tā kā sukulenti nav kaprīzi un tie augs teju jebkādos apstākļos, tad kompozīcijas var izkārtot visdažādākajās vietās – uz galda, plaukta, palodzes vai pat gar kāpnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!