Foto: Vida Press
Ja vēlies uzzināt, kā izskatās dizaineru un arhitektu novērtēti īpašumi Lielbritānijā, šis ir veiksmīgākais piemērs. Kā vēsta plašsaziņas līdzekļi, tad pārdošanā nonākusi viena no pirmajām modernisma arhitektūras celtnēm, kas, lai gan ir jau 80 gadus sena, joprojām ir daudzu iekārots dizaina šedevrs.

Daudzu aprunātais un slavētais īpašums atrodas Lielbritānijā, Sarejas (Surrey) apkaimē, un tas celts jau 1932. gadā pēc ievērojama arhitekta Emjasa Konela (Amyas Connell) plānojuma, un īpašās arhitektūras dēļ kļuvis par aizsargājamu objektu, ierindojoties ''Grade II*'' sarakstā, kas ar 20. gadsimta ēkām notiek reti.

Ievērojamais arhitektūras piemineklis nav muzejs, bet gan mājoklis, kas nu gaida savus jaunos saimniekus par 2,3 miljoniem sterliņu mārciņu (3,2 miljoni eiro) samaksu. Lai arī mājoklis piedzīvojis atjaunošanas darbus un kļuvis modernāks, tas tomēr saglabājis savu oriģinālo izskatu, tāpēc neskatoties uz ēkas senatni, tā joprojām ir moderna un mūsdienīga, un tieši ar to šis īpašums izceļas uz visu pārējo seno māju fona. Vieni, iespējams, nespēs novērtēt šīs ēkas fenomenu, taču tas, ka šādu arhitektūru varēja radīt pirms 84 gadiem, tomēr ir nedaudz pārsteidzoši, gluži vai paredzot to, kas būs aktuāls mūsdienās. Tieši tā, itin nekas šeit nešķiet tik sens – nedz ēkas arhitektūra, nedz stiklotās sienas, horizontālie logi un arī jumta terase.

Kopumā šajā modernajā arhitektūrā ir piecas guļamistabas, tikpat vannasistabas, vairākas atpūtas telpas un tas viss aizņem 342 kvadrātmetrus. Ievērības cienīgas šajā mājoklī ir kāpnes gar stikloto sienu, kas paver skatu uz tuvāko apkārtni. Savukārt uz mājas jumta joprojām atrodas dārzs ar terasi, kas piemērota saviesīgiem vasaras pasākumiem. Īpašumā ietverta arī 12 hektāru platība, kur dārzi saglabājuši savu sākotnējo ainavu arhitektu veidoto izskatu. Lai arī interjerā ieviestas vairākas mūsdienīgas aktualitātes, panākts harmonisks salikums, kas nerada spēcīgus kontrastus starp seno un mūsdienīgo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!