Foto: PantherMedia/Scanpix

Veļas žāvētājs noteikti ir viena no tām ierīcēm, kas krietni atvieglo mājas soli, tomēr, gluži tāpat, kā tas ir ar trauku mašīnu, arī šīs ierīces lietošanā ir padomi, kas jāievēro, lai tās izmantošana nesagādātu raizes. Iepazīsties ar portāla Goodhousekeeping.com apkopojumu, ko nevajadzētu žāvēt šajā ierīcē.

Peldkostīmi ir viens no tiem apģērba gabaliem, ko noteikti nevajadzētu žāvēt šajā ierīcē. Ņemot vērā to, no kāda auduma šie apģērbi tiek ražoti, tad nav nemaz nepieciešamība tos īpaši žāvēt, jo tie pēc mazgāšanas ir jau gandrīz sausi. Veļas žāvētājs nenāk par labu arī tāpēc, ka sintētiskais audums var zaudēt krāsu un pat deformēties.

Sieviešu zeķes un zeķubikses arī noteikti ietilpst šajā sarakstā, jo smalkie audumi nav paredzēti tik augstai temperatūrai un šajā karstumā audums var sabojāties. Žāvēšanas procesā zeķes un zeķubikses no plānākiem diegiem var arī tikt saplēstas.

Vannasistabas paklājus var droši mazgāt veļas mašīnā, taču žāvētājs gan nebūs tā piemērotākā ierīce, jo audums var zaudēt ne tikai krāsu, bet arī kļūt ievērojami raupjāks. No mīkstākiem auduma gabaliem var atdalīties pūciņas vai pat izirt diegi. Vislabāk ļaut paklājiem izžūt uz siltās grīdas vai arī uz veļas žāvētāja istabas temperatūrā, tad arī paklājs nezaudēs savu formu.

No smalkās veļas komplektiem krūšturi noteikti ir viens no tiem aizliegtajiem apģērbiem, ko nevajadzētu likt veļas žāvētājā. Tā kā veļas žāvēšanas process nav tik saudzīgs, tad tos var sabojāt, saplēst un izstaipīt, kā arī krāsa var izbalēt.

Apģērbi ar pērļu vai gliteru izšuvumiem arī ietilpst pie tiem, ko nevajadzētu ievietot veļas žāvētājā. Pretējā gadījumā visi dekoratīvie papildinājumi ātri vien tiks noplēsti, saplēsti vai saņurcīti tā, ka tie neizskatīsies tik skaisti, kā pirms tam. Šādu apģērbu kopšanā jāpievērš pastiprināta uzmanība, lai tie joprojām izskatītos tikpat grezni.

Patiesībā jebkurš saudzīgi mazgājamais apģērbs nebūs piemērots žāvēšanai šajā ierīcē, jo augstā temperatūra var neatgriezeniski sabojāt auduma struktūru. Tas jo īpaši attiecas uz vilnu un zīdu, ko noteikti nevajadzētu iekļaut starp žāvējamiem apģērbiem ierīcē.

Sporta apavus nereti mazgājam veļas mazgājamā mašīnā, taču tas nebūt nenozīmē, ka tie ir piemēroti arī veļas žāvētāja lietošanai. Šādos gadījumos apavus patiesi var neatgriezeniski sabojāt. Ar laiku apavu līmētās vietas var atlīmēties, krāsa var izbalēt un paši apavi sarauties vai izstaipīties, tāpēc labāk tos žāvēt citādāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!