Foto: Shutterstock

Ja vecais galdiņš tā vien ''sauc'' pēc pārvērtībām, viena no radošajām nodarbēm var būt virsmas noklāšana ar speciālo tāfeles krāsu, kas ļaus pēc tam to izmantot dažādu piezīmju rakstīšanai, ēdiena nosaukumu mācīšanai bērniem vai vienkārši dekoratīviem zīmējumiem. Lūk, pamācība no portāla Houzz.com, kā soli pa solim radīt pārvērtības!

Kurā ģimenē ar bērniem gan nav gadījies tā, ka mazie mākslinieki kādā brīdī zīmējumu turpina uz galda virsmas? Šādām situācijām noderētu galds ar speciālo tāfeles krāsas klājumu, lai ar krītiņiem bērns varētu droši zīmēt, nesabojājot virsmu.

Ja ir iepatikusies ideja, bet negribas vienmēr galdu atstāt apzīmētu vai aprakstītu, no zīmējumiem var atbrīvoties ar lupatiņas palīdzību, bet vienmēr var noderēt arī galdauts.

Visupirms svarīgi izlemt, kādā krāsā vēlies galdiņu. Tā kā tāfeles krāsas ir pieejamas dažādos toņos, tad var izvēlēties virsmu noklāt melnu, tumši zaļu, zilu vai pelēcīgu.

Tāpat vajadzētu izdomāt, kādā krāsā ir vēlēšanās nokrāsot pārējo galdiņu – arī melnu vai varbūt baltu, lai būtu lielāks kontrasts. Citu detaļu krāsošanai izvēlies parastu krāsu uz ūdens bāzes. Galdiņa pārvērtībām nepieciešama ne tikai tāfeles krāsa, bet arī smilšpapīrs un ota krāsošanai.

Lai virsma būtu pateicīga zīmēšanai, tai jābūt gludai, tāpēc bez smilšpapīra neiztikt. Ar tā palīdzību noslīpē malas un virsmu, lai nekur nebūtu reljefs. Pēc slīpēšanas kārtīgi notīri galdu ar mitru drānu un tad nožāvē to.

Vispirms nokrāso visu galdu ar parasto krāsu, piemēram, baltu. Tādā veidā būs arī vieglāk uzklāt tāfeles krāsu un tā nebūs vajadzīga tik daudz, lai nodrošinātu pietiekami biezu apakšējo slāni. Nokrāso atlikušās detaļas galdam, piemēram, galda kājas un malas.

Pirms tāfeles krāsas klāšanas, virsmai jābūt pilnībā sausai un nožuvušai. Tad var klāt uz virsmas tāfeles krāsu. Tāfeles krāsa noteikti jāklāj vairākās kārtās, turklāt katru nākamo kārtu vēlams klāt tikai tad, kad apakšējā jau nožuvusi, tāpēc krāsošana var aizņemt vairākas dienas.

Tāfeles krāsai svarīgi nožūt pilnībā, tāpēc vislabāk to atstāt žūt uz divām diennaktīm. Un tad jau var izmantot galdiņu visā tā krāšņumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!