Ir teiciens, ka cilvēks visvairāk vēlas dzīvē to, ko nevar saņemt. Bieži vien tas var būt kaut kas pavisam vienkāršs, piemēram, suns, kuru alerģiski cilvēki nevar uzņemt savā ģimenē. Vai ir kādas suņu šķirnes, kas cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret suņa spalvām, neizraisa nepatīkamo šķaudīšanu? Portāls Dogs.about izskaidro alerģiju veidus, iepazīstina ar alerģiskiem cilvēkiem draudzīgām suņu šķirnēm un dod padomus, kā ikdienā izvairīties no alerģijas, ja mājās ir suns.

Mazāk alerģijas izraisoši suņi ir piemērotākais variants alerģiskiem suņu mīļiem. Neviens suns nav hipoalerģisks, ir tikai šķirnes, kas ir mazāk alerģiskas. Katram cilvēkam ir citādāks organisms, alerģijas izpausmes un stiprums, tāpēc arī katra cilvēka gadījums ir citādāks.

Neviens suns nav hipoalerģisks, atšķiras tikai alerģiju ierosinātāji, līdz ar to konkrēta cilvēka spēja dzīvot kopā ar konkrētu suni.

Ja cilvēkam ir alerģija pret suņu siekalām, par rējējiem savā mājā visdrīzāk ir jāaizmirst, bet, ja alerģiju izraisa suņu blaugznas, ir šķirnes, kuras iespējams būs mazāk alerģiskas. Šiem suņiem ir mazāk blaugznu, bet jāatceras, ka suņu blaugznas ir visiem, pat bezspalvainiem suņiem. Tomēr ar īpašu kopšanu un mazgāšanu bezspalvainie un īsspalvainie suņi ir tie, kuri alerģiskam saimniekam varētu neizraisīt nepatīkamos simptomus.

Cilvēki ar ļoti smagām alerģijām un augstu jutību pret blaugznām, joprojām varētu nebūt spējīgs uzturēties telpā arī ar šiem suņiem. Galvenais noteikums, pirms suņa atvešanas mājās, ir pavadīt ar to kopā pāris dienas. Tikai tad cilvēks zinās, kā viņa organisms reaģē uz dzīvnieku, vai iespējams atrasties vienā telpā un sadzīvot.

Mazāk alerģijas izraisošas suņu šķirnes

Šķirnes, ar kurām alerģiskiem cilvēkiem būtu iespējams sadzīvot:

Bezšķirnes suņiem nekad nav pilnībā iespējams paredzēt, vai suns izraisīs alerģiju vai nē, tāpēc katrs suns ir citādāks, bet bezšķirņu suņi tiek uzskatīti kā mazāk alerģijas izraisoši mājdzīvnieki. Tikai kopā pavadītais laiks parādīs, kā organisms reaģē uz suni.

Kā cīnīties ar alerģiju?

Arī cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret suņu spalvu, siekalām vai blaugznām, iespējams ar viņiem dzīvot kopā, tikai jāizvēlas vai nu kāds no iepriekš minētajiem šķirnes pārstāvjiem, vai bezšķirnes mīlulis un jāpavada ar viņu pāris dienas kopā, lai novērotu, vai alerģija tiek izraisīta.

Kā cīnīties ar alerģiju ikdienā:
  • izvairīties mājās grīdas apklāt ar paklājiem;
  • ja tomēr nav iespējams likvidēt paklājus, tie noteikti bieži jāizsūc;
  • bieži mazgāt aizkarus;
  • iespējams attīrīt gaisu ar kādu no tam speciāli paredzētajām ierīcēm;
  • mazgāt savu mīluli vismaz reizi nedēļā un ķemmēt katru dienu;
  • neļaut dzīvniekam brīvi atrasties mašīnā – lietot pārvadāšanas kastes;
  • mazgāt rokas pēc kontakta ar dzīvniekiem vai viņa rotaļlietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!