Foto: Vida Press
Kādas varētu būt asociācijas ar rokzvaigznes mitekli? Tumšas krāsas kombinācijā ar kaut ko ļoti spilgtu, piemēram, melns dīvāns uz sarkanu sienu fona, noteikti kādas mēbeles no ādas, taču šis miteklis, kur dzīvojis grupas ''Rolling Stone'' līderis Kīts Ričards, lauž iepriekš minētos stereotipus un gaidīto.

Ne miņas no tumšām un drūmām krāsām – vien gaišums, plašums un vieglums, kas ieskauj 250 kvadrātmetru plašo divstāvu dzīvokli ar skatu uz Manhetenas panorāmu. Baltās sienas un griesti kalpo par izcilu fonu, kur izcelties koka grīdai un katram mazākajam aksesuāram.

Foto: Vida Press

Klasiski tīrais stils veiksmīgi ieturēts visā penthausā, ļaujot ieplūst gaišai noskaņai un pedantiskai tīrībai katrā mājokļa telpā.

Foto: Vida Press

Lai arī virtuve nav no lielākajām, tā īpaša ar stiklotajām durvīm, pa kurām var iziet uz verandu, baudīt iespaidīgo ainavu.

Foto: Vida Press

Līdzās bāra tipa letei virtuves zonā vieta atvēlēta arī ovālas formas ēdamgaldam, kur pietiek vietas nelielam draugu pulciņam, bet, ja plānots izmitināt viesus, tad kādā no četrām guļamistabām vieta noteikti atradīsies.

Foto: Vida Press

Vēl viens galds, ap kuru sasēsties un draudzīgi tērzēt vai arī kur pavadīt darba stundas, ierīkots viesistabas zonā, šaurākā nišā, kur četrvietīgais galdiņš visai organiski iederās.

Foto: Vida Press

Vienā no guļamistabām izvēlēta liela, ar mīkstu galvgali papildināta gulta un tās galā izliktiem mīkstiem klubkrēsliem, kur, ērti zvilnot, vērot bezgalīgo skatu pa lielajiem logiem.

Foto: Vida Press

Rūpīgi ieturēto krāsu toņu dēļ jaunie penthausa saimnieki varēs izpausties ar aksesuāru izkārtošanu, jo teju katrs sīkums labi izceļas uz gaišā fona, vai tā būtu orhideja, paklājs vai oriģināls gaismeklis griestos.

Foto: Vida Press

Vannasistabā prasmīgi izmantotas gaismu atstarojošas virsmas, kas telpu vizuāli paplašina un padara to vēl gaišāku, neskatoties uz to, ka jau izmantota pieminētā baltā krāsa. Tā kā logs ir pavisam neliels, tad gaismas nevar būt par daudz.

Ja, ziņkāres vadīts, interesējies, cik varētu izmaksāt dzīve šādā penthausā, tad iesākumā jārēķinās nevis ar dažiem, bet gan vairāk nekā 12 miljoniem ASV dolāru, vēsta Vida Press. Taču šim mājoklim ir pievienotā vērtība – fakts, ka te dzīvojis leģendārais Kīts Ričards, to noteikti novērtēs tā jaunais saimnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!