Foto: Shutterstock
Siltajā laikā baltie krekli ir ideālā apģērba izvēle, lai nepārkarstu saulītē. Taču šis apģērba gabals ar laiku mēdz zaudēt krāsu, ja to pienācīgi nekopj. Lai baltie krekli nezaudētu krāsu un nekļūtu pelēcīgi pārāk ātri, lūk, daži padomi to kopšanai!

Mazgā regulāri

Pat ja acīmredzami traipi uz baltā krekla vai t-krekla nav redzami, tos tāpat vajadzētu mazgāt pēc aptuveni divām valkāšanas reizēm. Baltie krekli mēdz kļūt dzelteni padušu vietās, pateicoties dezodorantiem, tāpēc nevajadzētu kreklu valkāt vairākas dienas pēc kārtas un nemazgāt.

Iztīri traipus pēc iespējas ātrāk

Ja uz baltā krekla gadījies uzpilināt kafiju, mērci vai ko citu – nevilcinies ar traipu tīrīšanu. Netīrās vietas uzreiz apstrādā ar tādu līdzekli, kura sastāvā ir enzīmi. Paberzē traipa vietu ar līdzekli un ļauj tam ievilkties 15 minūtes. Pēc tam liec veļasmašīnā un izmazgā, kā nākas.

Mazgājot šķiro drēbes pēc krāsām

Šis šķiet visai pašsaprotams solis, tomēr ir vērts lieku reizi atgādināt – krāsainās drēbes pie krāsainajām, baltās pie baltajām. Tā kā, mazgājot krāsainās drēbes, nav vēlams lietot balinošus veļas mazgājamos līdzekļus, mazgājot kopā krāsainās drēbes ar baltajām, sabojātas tiks kā vienas, tā otras. Tāpēc vienmēr baltos kreklus mazgā atsevišķi un pievieno tiem balinošu līdzekli, lai saglabātu sniegbalto spožumu.

Izvēlies veļas pulveri, kas satur balinātāju

Balto kreklu krāsu saglabāt palīdzēs veļas pulveri, kuru sastāvā ir balinātājs. Tādā veidā baltie krekli tiks saudzēti pastāvīgi, ne tikai tās reizes, kad tiešām izlemts tos balināt. Tāpat, pievienojot mazgāšanas līdzekļus, jābūt precīziem un jāievēro ražotāja norādījumus uz iepakojuma. Pārāk daudz vai pārāk maz līdzekļa var ietekmēt to, kāds būs rezultāts. Ja mazgāšanas līdzeklis par maz, tas neizmazgās audumu, bet, ja par daudz – krekls būs pievilcies ar līdzekļa aromātu un būs nepatīkams ādai, norāda portāla "Good Housekeeping" speciālisti.

Mazgā karstā ūdenī

Baltos kreklus un citu balto veļu mazgā pēc iespējas karstākā ūdenī. Tāpēc, ja apģērba birkā norādīts, ka to drīkst mazgāt 60 grādos – uz priekšu. Karstajā ūdenī tiks iznīdētas visas baktērijas. Karstais ūdens izmazgās arī netīrumus, kas laika gaitā bojā audumu un liek tam kļūt dzeltenam vai pelēkam. Apģērba kopšanas norādes arī jāņem vērā attiecībā pret to žāvēšanu un gludināšanu – ne velti ražotājs pasaka priekšā, kā jārūpējas par konkrētu kreklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!