Ja par to, kas ir sapņu māja, domas varētu dalīties, tad par dīvainām vai neparastām mājām gan vairāk vai mazāk cilvēki varētu būt vienisprātis. Nevar jau nepiekrist, ka māja, kas izbūvēta pavisam otrādi, ar jumtu uz leju, nebūtu dīvaina, tāpat kā varavīkšņu krāsās nokrāsotas rindu mājas.

Par gaumi nudien nestrīdas, taču šajos atlasītajos fotoattēlos var ieraudzīt ne vienu vien mājokli, kas rosina pārdomāt, kā var iedomāties ko tādu uzbūvēt un, vēl jo vairāk, pēc tam tur arī dzīvot. Iespējams, kādam tas ir sapņa piepildījums, cits varbūt tādā veidā uzjautrina garāmgājējus, taču skaidrs ir viens – šādas mājas vienaldzīgus neatstāj.

Apzināti šķībi uzbūvēta māja vēl nešķistu nekas, salīdzinot ar ēkām, kas vairāk līdzinās leļļu mājām, miniatūrām pilīm un būdiņām no multfilmām. Starp citu, kāds ļoti iedvesmojies mājas būvniecībā no animāciju seriāla ''Flinstoni'', bet cits – no hobitu mājiņām, uzbūvējot ko ļoti līdzīgu. Starp neparasti uzbūvētajām mājām var novērtēt arī interesantu formu daudzdzīvokļu māju, ēku, kas vairāk līdzinās koncertzālei, ne dzīvojamai mājai, un māju, kura fasāde atgādina templi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!