Foto: Vida Press
Miteklis, kas jo īpaši iedvesmos tos, kuri vienmēr vēlējušies senu mūra ēku nevis nojaukt, bet gan pārbūvēt par modernās arhitektūras pieminekli. Šī skaistā un unikālā dzīvojamā māja atradusi vietu 19. gadsimtā būvētajā Laimas ūdenstornī, saņēmusi vairākas arhitektūras balvas un nu gatava iepriecināt jauno īpašnieku, vēsta "Vida Press".

130 gadus vecais ūdenstornis otro elpu ieguvis pirms dažiem gadiem, kad pārvērsts modernā un šikā mājoklī. Nu tas pirmo reizi nonācis Lielbritānijas nekustamo īpašumu tirgū un māju iespējams iegādāties par 2,5 miljoniem britu mārciņu (aptuveni 3 miljoni eiro). Māja atrodas nelielajā Laimas ciematiņā, netālu no Voringtonas Češīrā. No īpašuma paveras elpu aizraujošs skats uz Velsas kalniem.

Foto: Vida Press

Runājot par mājas iekšieni, tornī izvietotas spirālveida kāpnes, kas aizved uz torņa smaili – no tās var lūkoties visapkārt un baudīt ainavu. Pirmajā stāvā izvietotas atvērta tipa dzīvojamās telpas ar virtuvi. Miteklī bez vairākām guļamistabām atrodas arī mājas kinozāle, trenažieru zāle un citas ekstras. Bet piemājas dārzā ierīkots skaists dīķis ar japāņu karpām kojām.

Mājas īpašnieki Rasels un Džanete Harisi ūdenstorni iegādājās 1997. gadā, bet atjaunošanas darbus sāka piecus gadus vēlāk. Harisi cer, ka tā iepatiksies kādam Lielbritānijas futbolistam, jo ir vilinošā attālumā no Mančestras. Īpašumam ir arī viena ļoti liela ekstra – tas pats spēj pelnīt naudu. Tornī atrodas paslēpta telekomunikāciju antena, par kuras īri maksā lielās mobilo sakaru pakalpojumu kompānijas. Ikgadējā peļņa sasniedzot pat 50 tūkstošus mārciņu, līdz ar to nav nepieciešams domāt par nodokļiem un citiem rēķiniem, jo šo naudu atpelna antena.

Harisi atklājuši, ka mājas būvniecība prasījusi septiņus gadus, bet tagad ir laiks no tās šķirties. Gandrīz 560 kvadrātmetrus lielais īpašums ir kļuvis par plašu pensijas vecuma pārim, tāpēc viņi vēlas iepriecināt kādu citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!