Foto: Shutterstock
Istabā, kur laiku pa laikam paviesojas kaķis, īpaši jāpārdomā dīvāna izvēle. Ja izvēlēsies vien pēc vizuālām pazīmēm, ar laiku var nākties to nožēlot, jo dienu dienā būs jātīra sakrājušās spalvas vai pēc laika jādomā, ko darīt ar vietām, kur mīlulis asinājis nagus.

''Juno'' izveidotajā video špikerī atklāti noderīgi padomi, kādu audumu izvēlēties un kā kopt dīvānu tad, kad tas jau veiksmīgi iedzīvojies mājās. Ja kaķa mīļākā nagu asināšanas vieta ir dīvāna stūris, āda vai audums ar izteiktu tekstūru nebūs prātīga izvēle. Kā piemērots tiek atzīts floka (samta aizvietotājs) audums, kas sastāv no mikrošķiedrām, nevis austiem diegiem, tāpēc kaķa skrāpējumi paliks nepamanāmi. Iegādāto dīvānu pēc atvešanas mājās uzreiz apstrādā ar speciālu aizsarglīdzekli mīkstajām mēbelēm – tas pasargās audumu no traipu rašanās un mitruma ietekmes.

Ideāli, ja izdodas atrast dīvānu ar noņemamu pārvalku, bet ne mazāk labs risinājums ir ielikt dīvānā speciālo kaķu gultiņu vai kādu spilvenu, kur kaķim zvilnēt. To tad būs vieglāk apkopt, nekā visu dīvāna virsmu. Vairāk noderīgus padomus ideālā dīvāna meklējumos var izlasīt arī šeit.

Vairāk padomus dīvāna iegādē un kopšanā uzzini video materiālā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!