Foto: Vida Press
Mājīgs namiņš, gluži kā no pasakas par Ansīti un Grietiņu, gleznainā meža ielokā ārpus civilizācijas, turklāt ar romantiski dēkainu vēsturi – šķiet, ideāla vieta, kur aizbēgt no ikdienas un baudīt romantisku divvientulību, vai ne tā?

Dorsetas grāfistē, Lielbritānijā, ir kāda meža mājiņa, kurā, kā vēsta nostāsti, savulaik romantiskas dēkas baudījis velsiešu bohēmists, mākslinieks Augusts Džons. Nekustamo īpašumu aģenti šim apburošajam namiņam nu meklē jaunus dzīves svinētājus. Nedaudz ērmīgo būdiņu var iegādāties jebkurš, kuram pa kabatai ir 420 tūkstošu sterliņu mārciņu (aptuveni 467 tūkstoši eiro) vērts pirkums.

Precīzu ziņu par to nav, bet tiek lēsts, ka ar salmiem apjumtais māla kleķa namiņš būvēts 18./19. gadsimta mijā, savukārt simts gadus vēlāk te dzīvojis velsiešu gleznotājs Augusts Džons. Mākslinieks savos uzskatos bijis brīvdomātājs un dzīvojis ļoti vaļīgi – par Stokfordas meža būdiņu dēvētajā īpašumā viņš mitinājies kopā ar savu sievu Aidu un mīļāko, modeli Dorēliju, kuru apprecēja pēc Aidas nāves. Kā jau brīvdomīgam bohēmistam pieklājas, Augustam Džonam bijušas arī citas sievietes, kuras viņam dāvājušas vairākus bērnus.

Meža būdiņas pašreizējie īpašnieki to izmanto kā vasarnīcu kopš Otrā pasaules kara, kad viņi to iznomāja, bēgot no Londonas. Omulīgajā namiņā pat ir dzimis viens no ģimenes locekļiem, aģentūrai "Vida Press" skaidro īpašnieku pārstāvji no mākleru biroja "Domvs".

Mājiņu savā īpašumā ilggadējie īrnieki iegādājās 1982. gadā, un kopš tā laika visas četras ģimenes paaudzes to izmanto kā vietu, kur laiku pa laikam paslēpties no trauksmainās ikdienas.

Foto: Vida Press

Namiņa kopējā platība ir vien nieka 67 kvadrātmetru, tā apakšstāvā prasmīgi izplānota neparastas formas dzīvojamā istaba, ēdamtelpa, virtuve, vannas istaba, kā arī brokastu salons. Dzīvojamā istabā ir vaļējs kamīns un iebūvēti plaukti, bet ēdamistabas lepnums ir masīvas akmens flīzes un koka sijas, skaidro mākleri.

Kopš mākslinieciskās uzdzīves 20. gadsimta sākumā namiņš vizuāli nav daudz mainījies, jo īpašnieki centušies maksimāli saglabāt romantisko bohēmas auru. Tomēr laikam jāiet līdzi un bez tehnoloģiskās attīstības neiztikt, tādēļ virtuve ir itin mūsdienīga – mazajā, bet omulīgajā mājas sirdī vieta atrasta gan lielam ledusskapim ar saldētavu, gan trauku mazgājamajai mašīnai. Brokastu salonā ierīkots vēl kāds mūsdienu labums – apsildāmā grīda.

Foto: Vida Press

Augšstāvā atrodas viena astoņstūra formas guļamtelpa ar divām durvīm. Vienas durvis ved uz atsevišķu divguļamo gultu, bet otras – uz viltīgi izbūvētiem kambarīšiem ar iebūvētiem skapjiem un atsevišķām guļvietām, kas ļauj izmitināt visu ģimeni (gadījumiem, ja aizbēgšana no trauksmainās civilizācijas ir nepieciešama vienlaicīgi visiem).

Dārzā atrodas plaša vasaras māja, kurā arī ir elektrība un ūdensvads, kā arī tai ir tiešais tālruņa savienojums ar lielo māju. Pagalmā vietu radis arī namiņš bērnu rotaļām, kā arī vairākas saimniecības ēkas, īpašumu liela mākleri.

Sevišķi apburošs šis īpašums esot pavasarī, kad pagalmā un tuvējā mežā izplaukst skaistās zilsniedzītes.

Rodas jautājums, ja viss ir tik brīnišķīgi, kādēļ gan īpašums tiek pārdots? Izrādās, viss ir pavisam vienkārši – pašreizējie saimnieki no īpašuma nolēmuši šķirties, jo jūtoties pārāk veci tam, turklāt ģimene ir kļuvusi tik kupla, ka visiem neesot vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!