Foto: Privātais arhīvs
To, ka mēs esam radoša tauta, apstiprinājusi ''Delfi'' lasītāja Liena, padaloties ar savu ideju mājas rotāšanā patriotiskā noskaņā. Liena atsūtījusi iedvesmojošus foto ar paskaidrojumu, kā pašiem izveidot šādas sarkanbaltsarkanās virtenes mājas omulībai.

Liena raksta, ka ideju par kreppapīra izmantošanu atradusi internetā. Un tā kā krājumos bijis gan balts, gan sarkans kreppapīrs, arī radusies doma par lampiņu virtenes ietērpšanu patriotiskā tērpā.

Foto: Privātais arhīvs

Šādas virtenes izveidei nepieciešama vienkāršākā eglīšu lampiņu virtene, kreppapīrs atbilstošās krāsās, kā arī diegs, lai to piestiprinātu.

No kreppapīra izgriez apļa formas vismaz 10 cm diametrā (atkarībā no lampiņas lieluma), izveido no tās tūtiņu, ko uzlikt uz spuldzītes, un piestiprini ar diegu, notinot to apkārt. Raugies, lai papīrs nesaskartos ar spuldzīti, tāpēc nepieciešamības gadījumā izgriez no papīra lielākus rimbuļus.

Tad jau atliek skaistākais – virtenes izkārt, kur labāk tīk – logā, gultas galvgalī, pie sienas, izlikt uz plaukta vai palodzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!