Foto: Vida Press
Pilsētnieki ar apbrīnu lūkojas lauku māju virzienā, savukārt to saimnieki jūsmo par šikajiem pilsētas mitekļiem. Iedvesmas devu jau vajag visiem, tāpēc šoreiz ceļam saulītē tik dažādos lauku īpašumus ārpus Latvijas robežām.

Interesanti, cik dažādi katrā pasaules malā iekārto un izbūvē lauku īpašumus. Viens pieticīgāk, otrs greznāk, bet visi kā viens tomēr respektē vēsturiskās vērtības, un lauku mājās, kas atjaunotas, saimnieki centušies saglabāt autentiskumu. Te var pieminēt kādu Anglijā apskatāmu īpašumu, kur veiksmīgi izceltas koka brusas, vēl pamatīgākas tās aplūkojamas kādā poļu lauku rezidencē.

Interesanti aplūkot, cik dažādas ir māju fasādes. Starp lauku īpašumiem dažādos pasaules nostūros var aplūkot mājas ar betona, ķieģeļu, laukakmeņu un pat koka apdari. Kas nu kurai labāk piestāv.

Starp šiem stāstiem iedvesmas devu var smelties arī interjera iekārtošanā. Lauku īpašumiem ne vienmēr piedien greznības, tā vietā omulību var radīt ar dabīgiem materiāliem, piemēram, linu, kokvilnu, tāpat arī gaišie un dabīgie toņi harmoniski iekļausies vidē, savukārt no materiāliem izvēlies koku, akmeni. Gaisma, telpa un mājīgums ir atslēgvārdi omulībai lauku īpašumos, un tas viss piedien šo stāstu mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!