Foto: Shutterstock
Lai arī suņi spēj būt patstāvīgi, saprātīgi un apzinīgi, ir tomēr dažas darbības, kurās nenoliedzami vajadzīgs cilvēks. Suns ir bara dzīvnieks, bet cilvēks – viņa bara vadonis, kurš par savu "pakļauto" rūpējas. "Dogtime" vienuviet uzskaitītas tās dzīves jomas, kurās suns bez cilvēka nevar iztikt. Vai tajās piedalies arī tu?

Pasargāšana no kaitīgiem pārtikas produktiem

Foto: Shutterstock

Pretēji kā cilvēkam, kam uz galda atrodas viss, ko viņš drīkst ēst, ir daži pārtikas produkti, no kuriem suni labāk turēt pa gabalu. Piemēram, mūsu tik ļoti iemīļotā šokolāde četrkājainajam draugam gan būs kaitīga. Arī vīnogas, kas skaisti izkārtotas ķekaros un atrodas uz galda bļodā, labāk suņukam nedot.

Līdzīgi ir arī ar kauliem. Lai arī filmās allaž redzam, ka suns kaulu naski grauž un mielojas ar to, patiesībā nemaz tik nevainīga šī nodarbe vis nav. Piemēram, vistas kauli, īpaši to šķembas, var radīt kaitējumu sunīša kaklam. Nešpetnākie mīluļi var taisnā ceļā vērsties pie atkritumu groza, ja vien redz, ka tajā pēc vakariņām iebērta kaudzīte kaulu, tāpēc pārliecinies, ka suns no tā neko neizvelk. Ja dzīvniekam ir pastiprināta vēlme kaut ko košļāt, mēģini vakariņu kaulu vietā piedāvāt kādu rotaļlietu vai īpašo ēdamo kaulu, kas līdztekus veicinās arī suņa žokļa un zobu attīstību.

Plašāk par pārtikas produktiem, kas sunim nav ieteicami, lasiet šeit.

Cik daudz ēdīsim?

Foto: Shutterstock

Mazgāt un pucēt

Foto: Shutterstock

Ko drīkst un ko nedrīkst?

Foto: Shutterstock

Laikapstākļiem atbilstošs apģērbs

Foto: Shutterstock

Pats pie ārsta neaizies

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!