Foto: DELFI
Pēdējās vecā un pirmās jaunā gada stundas ierasts pavadīt līksmi un deju ritmos. Ja vēlies radīt atbilstošu vidi šādām aktivitātēm, izveido pats savu disko bumbu, ko iekarināt griestos.

Izveidot pašam disko bumbu – tas izklausās sarežģīti un teju neiespējami. Taču mūsdienās iespējams ir viss! Turklāt, noskatoties video pamācību (skatīt zemāk) vai iepazīstoties ar dažādajiem veidiem, kā tikt pie mirguļojošā gala rezultāta, tas nemaz vairs nešķitīs tik neizpildāmi.

Jebkurā variantā ir nepieciešams pamats jeb bumba, kuru aplīmēt spīgulīšiem. Visērtāk būtu izmantot putuplasta bumbu, kuru var iegādāties gan floristikas, gan būvmateriālu veikalos. Bez tās nodrošinies ar līmes pistoli un kādu stiprinājumu, ko pielīmēt, ieskrūvēt bumbā, lai to pēc tam var iekarināt. Putuplasta bumbas gadījumā var iespraust āķīti, kas apziests ar līmi, lai tas cieši ielīp un notur bumbu iekarinātā veidā.

Kas gan būtu disko bumba bez tai raksturīgajiem spīgulīšiem? Šajā sakarā ir vairākas metodes. Piemēram, ''I Creative Ideas'' raksta, ka ļoti skaisti izskatīsies, ja smalkos kvadrātos sagriezīsi CD matricas un pa gabaliņam tās līmēsi pie pamatnes. Video pamācībā parādīts, ka spīguļiem var izmantot biezu, sudraba kartonu, kas arī sagriezts gabaliņos. Ja kaut kur glabājas saplēsts spogulis un skaidri zini, ka pielietojums tam netiks atrasts, var izmantot arī to. Tāpat arī papīrlietu veikalos var iegādāties spīdīgus papīrīšus jeb gliterus, kurus arī visai labi var izmantot tieši disko bumbas darināšanai.

Video pamācība disko bumbas izveidei no sudraba kartona:

Kad bumba izveidota, iekarini to vietā, kur to nedaudz apspīdētu kāds gaismeklis un sudraba gabaliņi skaisti mirguļotu. Lai disko bumba rada īsto noskaņu un Jaunais gads tiek sagaidīts līksmā prātā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!