Foto: Shutterstock
Kā zināms, guļamistaba ir tā miera osta, kur uzņemam spēkus jaunai dienai, tāpēc gultas klājumam un labsajūtā gultā aizmigt un pamosties ir ļoti liela loma ikdienā. Tieši tāpēc ''Tava Māja'' apkopoja laika gaitā sakrātos padomrakstus, kur sniegti ieteikumi gan spilvenu, segu iegādei, gan to mazgāšanai, kā arī par gultas veļu.

Ja esi tieši jaunas segas, spilvenu vai palaga meklējumos, atradīsi ne vienu vien noderīgu ieteikumu, pēc kādiem principiem vadīties un kā neapmulst lielajā piedāvājumā. Taču, kad nepieciešamais sagādāts, pirms gultas klāšanas parūpējies, lai matracis būtu gana tīrs.

Lai gultas klājums priecētu ilgāku laiku, pārliecinies, ka gan palagus, gan pārvalkus mazgā pareizi. Rūpīgāka attieksme jāveltī gultas veļai ar apdruku vai gleznotiem zīmējumiem – padomu netrūkst arī šādā specifiskā jomā.

Bet, kas attiecas uz gultas klāšanu, noteikti atklāsi ko jaunu arī šajā jomā. Piemēram, kā salocīt palagu ar gumiju, neaizņemot krietni vairāk vietas kā parastais palags. Pieeja, kas demonstrēta video pamācībā, daudziem varētu būt liels atklājums. To pašu var teikt par segas pārvalka nomaiņu – tas nemaz nav tik laikietilpīgs darbiņš, ja vadās pēc video norādēm. Izmēģinot šo metodi, nekad vairs necelsies roka izmantot klasisko pieeju ar katra segas stūra stiķēšanu pārvalkā. Nekad nav par vēlu iemācīties ko jaunu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!