Foto: Shutterstock
Kurš gan grib attapties svētku dienā, kad, izrādās, baltais galdauts nav līdz galam izmazgāts, tamborētās galda sedziņas ir saburzītas un kristāla glāzes pavisam noputējušas.

Svētku dienā nevajadzētu vairs domāt par mājas uzkopšanu, tāpēc jau savlaicīgi palūko krājumus un pārliecinies, ka viss rūpīgi izmazgāts un gatavs lietošanai. Šķiet, ja jau galdauts stāv skapī, gan jau tas ir tīrs un kārtīgs, tomēr, ja nav ilgi lietots, var gadīties, ka tas iedzeltējis vai sasmacis, tāpēc jāizmazgā vēlreiz. Noteikti palūko arī, kādā stāvoklī ir galda salvetes un celiņi galda klāšanai. Jau laicīgi visu izmazgā, izžāvē un izgludini. Būs patīkami svētku dienā klāt galdu ar tīrām un skaistām lietām.

Ja svētkos tiek izmantota vērtīga servīze, sudraba piederumi vai porcelāna kafijas tasītes, noteikti šos traukus jau iepriekš apmazgā un apslauki. Piemēram, ja svētkos izmanto smalko piena kanniņu, greznās apakštasītes un īpašo kūkas stendu, noteikti atceries pirms tam apmazgāt šos traukus, lai tas steigā nav jādara svētkos īsi pirms maltītes pasniegšanas, atskārstot, ka kaut kas nav gana tīrs. Reti lietoti trauki noteikti sakrāj putekļu kārtu, tāpēc aizlienē šos padomus smalko trauku kopošanā un neapgrūtini sevi lieku svētku dienā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!