Foto: Shutterstock
Suns pavisam noteikti ir ne vien cilvēka labākais draugs, bet arī pilntiesīgs ģimenes loceklis. Iespējams, suns var kļūt par labāko tuvinieku, kāds jelkad ir bijis. Kāpēc tā? "Dogtime" entuziastiskie autori izvirzījuši vairākus iemeslus, kas ne tikai liks pasmaidīt, bet arī, ticams, aizdomāties par četrkājainā drauga nozīmi cilvēka dzīvē.

Lai arī reizēm suns pelnījis kādu stingrāku vārdu un neliekas mierā ar savu vēlmi spēlēties, galvenokārt tomēr dominē pozitīvās īpašības un sajūtas, kādas mīlulis rada saimniekā. Kas par to, ka reizēm gadās kaut ko sagrauzt, ja viens acu skatiens spēj uzlabot garastāvokli? Lūk, vēl astoņi iemesli, kāpēc ģimenes lokā suns ir pelnījis būt goda vietā.

Ar suni nav neveiklu sarunu

Ģimenes locekļiem sanākot kopā, reizēm piezogas sajūta, ka atsevišķas tēmas nemaz nav jāaprunā. Politika, laikapstākļi, nepaklausīgi bērni vai ģimenes statusa paskaidrošana – šāda saruna iespējama vien ar cilvēkiem, ne suni. Mīlulis būs priecīgs uzklausīt jebko, ko esi gatavs viņam pastāstīt, taču ar savu sakāmo neuzbāzīsies. Iespējams, sunim galvenais ir dzirdēt tavu balsi, tāpēc viņš gatavs paciest pat tavus dusmu izvirdumus par politisko situāciju pasaulē.

Suns ir lielisks ceļabiedrs

Viņš nedusmosies, ja nebūsi pagriezies pa labi īstajā krustojumā, un neuzstās uz apstāšanos pie katra apskates punkta. Suns priecāsies par katru izdevību pabūt svaigā gaisā un īpaši izbaudīs pastaigas pa vēl neiemītām takām.

Foto: Shutterstock

Suns netiesā

Pat ja tev mājās patīk darīt visādas dīvainas lietas, izgulties televizora ekrāna priekšā un nenovākt rīta kafijas krūzi no galda, suns tevi par to nenosodīs. Tāpat viņš netiesās tevi par izvēli pagaidām nevīt ģimenes ligzdiņu, pretēji tam, kā varētu šķist pārējiem ģimenes locekļiem. Tāpat mīlulis lieki nebikstīs, ja jau atkal būsi nolēmis mainīt darbu un pakļaut savu dzīvi nepastāvībai.

Suns nestrīdas

Ja cilvēku starpā reizēm izceļas domstarpības, tad ar suni tā vis negadīsies. Protams, sunim var būt savas domas par to, kad jāiet ārā un ka šoreiz pie veterinārārsta tomēr varētu nebraukt, taču beigu beigās un bez liekas ķildas cilvēkam paredzams gūt galavārdu. Un pēc tam suns joprojām būs tavs draugs!

Suni var viegli iepriecināt

Nav nepieciešams iegādāties dārgākos kristālus vai skaistāko automašīnu. Reizēm pietiek vien ar koka zaru, lai ilgstošas spēles būtu garantētas. Suns priecāsies par jebko, ko būsi viņam sarūpējis, un noteikti neskatīsies uz to, cik dāvana būs maksājusi.

Foto: Shutterstock

Suns vairāk priecājas par satikšanos

Protams, būtu dīvaini, ka ģimenes locekļi, līdzīgi kā suns, skrietu pie durvīm tevi sagaidīt, kad pārnāc mājās. Kamēr tā vēl dara jaunākās atvases, pieaugušie, ticams, šādi neuzvedas. Taču tāda uzvedība vienmēr ir raksturīga suņiem. Katra reize, kad tu pārnāc mājās, sunim ir iespēja parādīt savu mīlestību. Un to viņš arī dara, sagaidīdams saimnieku pie durvīm, luncinādams asti un lēkādams!

Uz suni nevar ilgi dusmoties

Lai arī cik liels dīvāns būtu sagrauzts, lai arī dārgākā vāze sagāzta, lai arī televizora pults atkal sabojāta, nav iespējams ilgstoši dusmoties uz četrkājaini. Divas spožas, žēlas ačteles, lūkodamās saimnieka virzienā, visām dusmām liks pagaist, cilvēka prātā atkal atsvaidzinot iemeslus, kāpēc četrkājainais draugs tomēr ir labākais, kas viņa dzīvē noticis. Cilvēks suni mīl tādu, kāds viņš ir, ar visām palaidnībām un nedarbu sarakstu.

Viņu mīlestība ir neizmērojama

Ne velti suni sauc par cilvēka labāko draugu. Vārdos nemaz nevar ietērpt to, cik ļoti svarīgs sunim ir saimnieks. Viņš būs līdzās gan priecīgos, gan grūtos brīžos, nepametīs nelaimē un piedalīsies arī labos notikumos. Protams, to darīs arī ģimenes locekļi, taču suņa uzticību un mīlestību pret saimnieku nevar salīdzināt ne ar ko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!