Foto: Publicitātes foto

8. oktobrī koncertzālē "Cēsis" notiks latviešu komponista Krista Auznieka monooperas "Apzināšanās" pasaules pirmatskaņojums, kurā piedalīsies dziedātāja Evija Vēbere un trio "Art-i-Shock", "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji. Operas mūziku paspilgtinājusi māksliniece Katrīna Neiburga.

"Apzināšanās" ir viena cilvēka ceļš iekšup, norāda monooperas veidotāji. Komponists Krists Auznieks aicina iegrimt skaņu ainavā, kuru pārstāv ne tikai mūzika, bet arī pāli valodā izteikts apzināšanās ceļš.

Māksliniece Katrīna Neiburga koncertzāles "Cēsis" Lielo zāli būs pārvērtusi nepieredzētā telpā, kurā Evijai Vēberei un "Art-i-Shock" būs īpaša vieta, bet oriģinālās videoprojekcijas papildinās operas "Apzināšanās" libreta vēstījumu ne tikai skaniskā, bet arī vizuālā dimensijā.

"Art-i-Shock" dalība šajā projektā ir atgriešanās uz Latvijas mūzikas skatuves – mainoties sastāvam, šī būs viņu pirmā uzstāšanās pēc lielāka pārtraukuma. Šobrīd trio apvienojušies Guna Šnē (čells), Agnese Egliņa (klavieres) un Guntars Freibergs (sitaminstrumenti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!