Foto: Meie Kodu 2018/ Delfi DEKOR/ sergeizjuganov.com
Kamēr Latvijā ik gadu dažādās pašvaldībās tiek rīkots konkurss "Sakoptākais īpašums", tikmēr arī igauņi nesnauž – žurnāla "Maakodu" un portāla "Moodnekodu.ee" rīkotajā konkursā šogad noskaidrotas skaistākās mājas visā valstī.

Konkurss norisinājās no aprīļa līdz septembrim, un galveno balvu ieguvēji tika noskaidroti kopumā deviņās kategorijās – "Skaistākā māja Maakodu 2018", "Skaistākā māja Moodne Kodu 2018", skaistākais dārzs, terase, virtuve, viesistaba, guļamistaba un vannasistaba. Savukārt specbalva tika piešķirta labākajai bērnistabai, kura ieguva vislielāko lasītāju atzinību balsojumā. Kopumā balvu fonds bijis ap 9150 eiro, vēsta "Delfi Dekor".

"Tava Māja" piedāvā ielūkoties īpašumos, kas šogad konkursā atzīti par pašiem skaistākajiem Igaunijā.

"Skaistākā māja Moodne Kodu 2018"

Foto: Delfi DEKOR/"НАШ ДОМ 2018" / sergeizjuganov.com

Laurus šajā nominācijā plūca Lienes Rāves modenā koka māja, kurā dominē tumšie toņi. Māja atrodas vien pāris kilometru braucienā no Igaunijas galvaspilsētas Tallinas, Uesalu. Tai ir ne tikai melna fasāde un interjers, bet arī tās pagalmā dzīvo melns gailis un vistiņa, raksta "Delfi Dekor".

Konkursā mājas saimnieki ieguva dāvanu karti 2000 eiro vērtībā, ziņo "Delfi.ee".

"Skaistākā māja Maakodu 2018"

Foto: Meie Kodu 2018

Nominācijā par skaistāko māju atzīts gaumīgais īpašums Pērnavas ciematiņā Paekulā, kurā saimnieko Janela un Pirko Palū. Konkursā arī viņi ieguva dāvanu karti 2000 eiro vērtībā.

Skaisto māju raksturo daudz gaismas, mājīgums un gaumīgās telpas. Šī māja ir piemērs tam, kā veiksmīgi apvienot balto krāsu un dabiskos materiālus interjerā. Ēku 1968. gadā cēlis Janelas vīra vectēvs. Tā kā vectēvam pēdējo gadu laikā kļuva grūti, lai parūpētos par īpašumu, tad 2017. gadā viņš pārvācās uz dzīvi dzīvoklī, bet māju atstāja saviem mazbērniem. Pērn tajā tika veikti ievērojami remontdarbi, kā rezultātā māja pārvērsta par skaistu ģimenes ligzdiņu.

Jaunie mājas saimnieki gribējuši saglabāt pēc iespējas vairāk autentisku ēkas detaļu, ko vectēvs reiz būvējis pats savām rokām. Renovācijas laikā arī atklājies, ka darāmo darbu ir krienti vairāk par tiem, kas sākotnēji bija plānoti. Mājai nomainīts teju viss — no grīdas līdz pat jumtam. Palicis vien projekts un sienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!