Foto: Instagram
Dzīve uz salas, kur pats sev esi saimnieks? Kāpēc gan ne! To pierāda arī mākslinieku pāris no Kanādas, kuri paši saviem spēkiem vairāk nekā 25 gadu garumā cītīgi strādājuši, lai izveidotu savu dzīvesvietu, kas bāzēta uz peldošas salas.

Neparastā sala atrodas Cipreses līcī, kas ir aptuveni 30 minūšu braucienā no ziemeļaustrumos esošā Tofino apgabala, teikts "Tourism Tofino" mājaslapā. Peldošajai dzīvesvietai dots arī visai simbolisks nosaukums - "Freedom Cove" ("Brīvības līcis").

Salu nevar nepamanīt, jo ēkas uz tās ir koši rozā un tirkīzzilā krāsā. Uz tās rosās mākslinieki Ketrīna Kinga un Veins Adamss, kuri šo peldošo salu un ēkas uzcēluši 1992. gadā, ziņo "Huffingtonpost".

View this post on Instagram

A post shared by Droning, Hacking, Teardowns (@_dr_speed_) on Sep 4, 2018 at 1:10pm PDT

Tā izveidota no 15 platformām, bet visi materiāli ir otreizējas pārstrādes vai lietām, kas citiem vairs nav izrādījušās derīgas, teikts "Tourism Tofino" mājaslapā. Uz salas ir piecas nelielas siltumnīcas, deju grīda, mākslas galerija, viesu māja, ēka ģeneratoram un mājiņa, kurā dzīvo Ketrīna un Veins. Piemēram, deju grīda uz peldošās salas uzbūvēta tāpēc, ka Ketrīna ir bijusī dejotāja.

Ienākumus abi gūst no zivīm un mākslas darbiem, kas tiek pārdoti tuvējā pilsētā. Savukārt elektrība tiek iegūta no saules baterijām, bet ūdens - no netālu esošā avota.

Viņi pārtiek no pašu izaudzētajiem labumiem mazdārziņā, kā arī no zivīm. Ketrīnas mazdārziņos aug ne tikai dažādi garšaugi, ķiploki un ziedkāposti, bet arī zemenes un pat ābeles.

View this post on Instagram

A post shared by Lexi | Travel Forever Eco (@travelforevereco) on Oct 22, 2016 at 12:37pm PDT

Neparasto salu var aplūkot ikviens, jo salas saimnieki labprāt pie sevis uzņem viesus un tūristus, lai dalītos savā pieredzē. Ēku var apskatīt arī "Instagram", kur tā aplūkojama ar tēmturi #freedomcove. Lūk, neliels ieskats "Instagram" lietotāju uzņemtajos fotoattēlos, kurā redzama Ketrīnas un Veina mazā paradīze zemes virsū!

View this post on Instagram

A post shared by Concrete Garden (@concretegardenmagazine) on Nov 4, 2018 at 12:21pm PST

View this post on Instagram

A post shared by Hannah Cecilie Holmø Bojesen (@holmobojesen_photography) on Jun 18, 2018 at 9:09am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Neat&CozyHome (@neatcozyhome) on Feb 6, 2018 at 9:51am PST

View this post on Instagram

A post shared by Chelsea Vendy (@chelsvendy) on Sep 30, 2015 at 3:07am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Chelsea Vendy (@chelsvendy) on Sep 30, 2015 at 2:57am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Chelsea Vendy (@chelsvendy) on Sep 30, 2015 at 3:01am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!