Foto: Shutterstock

Cilvēku radošumam nav robežu - tas ir fakts. Dārzā var realizēt dažādas idejas, sākot no neparastu formu puķu kompozīciju izveides līdz pat bērnu namiņu izveidei. "Tavs Dārzs" aplūko, kā dārzā var iekļaut vecas un nolietotas riepas, tādējādi piešķirot tām otro dzīvi.

Vecas riepas var izmantot, lai izveidotu krāšņas un iespaidīgas puķu dobes, kuras novietotas ne tikai uz zemes, bet arī iekārtas kokos. Iedvesmojoties no "Instagram" lietotājiem un "Pinterest", piedāvājam ieskatu puķu dobju izveidē no riepām.

Puķu piramīdas. No riepām var izveidot savu "Ēģiptes piramīdu", kura sastādīta ar krāšņiem ziediem. Lai tā labāk turētos un nesabruktu, zem riepām saliec stiprinājumus, piemēram, ķieģeļus, māla podus vai koka ripas.

Foto: Shutterstock

Šīs piramīdas var papildināt arī ar dekoriem, piemēram, vistām.

Divi vienā. Šādi var nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu, jo ne tikai iegūta neparasta puķu dobe, bet arī krāšņs dārza dekors. Ja izvēlēsies dzeltenu "vidu", bet baltas "ziedlapiņas", tad no riepām varēs uztaisīt margrietiņu.

Apjomīgāku puķu dobi varēsi iegūt, ja riepas pārgiezīsi uz pusēm un nokrāsosi. Kā redzams attēlā, tad, iespējams, no riepām var izgatavot ne tikai iespaidīgas puķu dobes, bet arī gulbjus.

No riepām var izveidot arī iekaramu podu, bet tikai tad nāksies tajās izurbt caurumus, lai piesietu virves, kā arī ielikt dēļus, lai zeme nebirst laukā.

Ar riepu palīdzību var izcelt konkrētus augus dārzā. Kā redzams attēlā zemāk, tad ar melnu riepu ir izceltas narcises.

View this post on Instagram

A post shared by TradeMarek©™ (@trademarekphotography) on Mar 7, 2016 at 10:57am PST

Dārzā var izmantot arī lielākas riepas. Ja riepu malas izgriezīs robiņos, tad var izveidot plaukstošu puķi.

View this post on Instagram

A post shared by Larissa Littrell (@southrn_girl_92) on Jun 8, 2016 at 5:26pm PDT

Lūk, neparasta ideja - riepās var audzēt ne tikai puķes, bet arī dārzeņus. Kā redzams attēlā, riepās ir iestādīti kartupeļi. Nebūs nemaz jāizmanto dakšas, lai raktu, bet vajadzēs nocelt tikai vienu riepu, lai tiktu pie ražas.

View this post on Instagram

A post shared by Jenny (@pileofbutts) on Jul 26, 2013 at 1:50pm PDT

Dekors pie sienas. Īpaši skaisti šis dekors izskatīsies, ja tajā būs sastādīti nokarenie augi.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!