Foto: Shutterstock
Gurķi daudzos dārzos aug tādos triecientempos, ka jāpagūst tos novākt, apēst un salikt burciņās ziemai. Tomēr ne visi var lepoties ar labu gurķu ražu vasaras izskaņā. Laikraksts "Latgales Laiks" šoreiz skaidro, kāpēc uz lauka augošie gurķi sākuši nīkuļot.

"Latgales Laikam" lasītāja Janīna vaicājusi, kas notiek ar gurķiem, kuri aug laukā? Viņa novērojusi, ka tie pārstājuši ražot – mazie gurķi aizmetušies, bet pēc tam palikuši dzelteni, brūni un nokrituši ar visu ziedu.

Atbildi lasītājas jautājumam laikraksts meklējis pie Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra vecākā speciālista dārzkopībā – Māra Narvila. Viņš stāsta, ka gurķu nīkuļošanu ietekmē laikapstākļi un gaisa temperatūras svārstības, jo tie tomēr ir siltummīloša kultūra: "Pašlaik daudzviet gaisa temperatūra naktīs noslīd zem +10 grādiem pēc Celsija. Tik zema temperatūra gurķiem nepatīk, un tur, kur nav veikta apstrāde ar fungicīdiem, ir izplatījusies neīstā miltrasa, kas strauji samazina veselo lapu virsmu."

Tāpat viņš brīdināja – ja ir pārāk liels mitrums, gurķu laukos var izplatīties arī pelēkā puve. Kā laikrakstam norādīja speciālists, situācija var uzlaboties tikai tad, ja atgriežas siltās naktis.

Savukārt zemāk vari aplūkot vēl citas likstas, kas mēdz piemeklēt kraukšķīgos gurķus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!