Foto: DELFI
Falenopšu klāsts veikalos ir visnotaļ plašs – balti, rozā, dzelteni un citu krāsu, turklāt tiem ir arī pievilcīgas cenas. Nereti augus mēdzam nopirkt jau ar "zemūdens akmeņiem" vai arī tiem ne visai patīk jaunā vide un kopšana, tāpēc augiem rodas dažādas kaites.

Šoreiz "Tavs Dārzs" no sava padomu krājuma ir sarūpējis rakstus par dažādām falenopšu problēmām, piemēram, novītušām lapām, to kalšanu vai dzeltēšanu, ķibelēm ar ziedpumpuriem, kuri birst nost vai arī pie tiem sāk parādīties lāsītes, kā arī citām likstām, kas apvij šos krāšņos telpaugus.

Cēloņi var būt visdažādākie – sākot ar negantajiem kaitēkļiem līdz pat nepareizai laistīšanai vai pat to novietojumam telpā, jo falenopši nemīl caurvēju un krasas temperatūras maiņas. Kā "Tavs Dārzs" savulaik intervijā pastāstīja Egons Tone, kuram Apguldes "Briežos" ir lielākā orhideju kolekcija Latvijā, falenopšiem +15 grādi pēc Celsija jau ir avārijas temperatūra.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par falenopšiem vai citiem telpaugiem, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!