Foto: Shutterstock

Krūmmelleņu šķirnēm ogas ir gan saldas, gan arī izmēros atšķirīgākas, taču ir šķirnes, kas pārsteidz ar savu krāsu, piemēram, krūmmellenes šķirnes 'Pink Lemonade' ogas ir rozā krāsā. "Tavs Dārzs" ar stādaudzētavas "Rožlejas" saimnieku skaidro, kādas ir rozā krūmmelleņu un mums tik klasiski pierasto – zilo krūmmelleņu atšķirības.

Kā norāda "Rožleju" saimnieks Ainārs Buls, tādu principiālu atšķirību nav, atšķirīga ir vien to krāsa un reizēm krūma augstums. " 'Pink Lemonade' ir garšīgas un vidēji lielas ogas, varbūt nav tik saldas, garša ir maigi salda," tā sarunā ar "Tavs Dārzs" stāsta Buls. Viņš uzteic, ka šī krūmmellene ir absolūti normāla, turklāt tā ļoti skaisti un interesanti izskatīsies arī pašā dārzā. "Mums šo krūmmelleni bija grūti dabūt, bet mēs savairojām. Ļoti skaists krūmiņš," tā audzētājs. "Sanāk tādas smieklīgas vārdu spēles – sauc par mellenēm, jo vārdā melns, bet ogas ir rozā! Tikpat smieklīgas ir arī bezērkšķu ērkšķogas."

'Pink Lemonade' ogas nogatavojas augusta vidū – beigās. Audzētavas saimnieks gan papildina, ka ir šķirnes, kas nogatavojas pakāpeniski. Rozā krūmmellenes krūms ir aptuveni 1,8 metrus augsts, bet platumā tas izaug aptuveni 1,2 metrus.

Vaicāts, vai ir kādas atšķirības rozā krūmmellenes stādīšanā, viņš teic, ka nē – stāda tāpat kā klasisko krūmmelleni.

Lūk, cik gan neparasti izskatās rozā krūmmellenes dārzā!

View this post on Instagram

A post shared by Paula Thomas (@gapey) on Aug 13, 2018 at 5:38am PDT

View this post on Instagram

A post shared by @cistusnursery on Jul 16, 2018 at 10:39am PDT

Ja arī tev ir kāds jautājums par krūmmelleņu audzēšanu, stādīšanu vai citu augu audzēšanu, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!