Foto: Shutterstock
Balkonos audzējam ne tikai skaistas ziedu kompozīcijas, bet arī dažādus garšaugus, tomātus, gurķus un citus augus. Bet – vai krūmmellenes arī var audzēt uz balkona podos? Kā norāda stādaudzētavas "Heimanis" saimnieks un pieredzes bagātais audzētājs Pēteris Heimanis, tas ir iespējams!

"Tā daudzi audzē, nav nekādu problēmu! Tikai ziemā uz lodžijas nedrīkst atstāt, tās jāienes kādā neapkurināmā telpā, piemēram, garāžā vai šķūnī, kur tās nevējosies," stāsta Heimanis.

"Krūmmellenes podos ik pēc pāris gadiem ir jāpārstāda lielākā podā. Parasti tā audzē vidēji augstās krūmmellenes, bet var arī audzēt augstās krūmmelleņu šķirnes. Tās būs jāapgriež, būs vairāk jāpamēslo, jāatrod tām lielāks pods. Krūmmellenes būs jāmēslo ar kompleksajiem mēslošanas līdzekļiem. Mierīgi varat audzēt uz balkona."

Podos var audzēt krūmmelleņu šķirnes 'Chippewa' un 'North country', norādīts stādaudzētavas mājaslapā.

Savukārt rakstā zemāk esam sarūpējuši vēl citus rakstus par krūmmellenēm, kuros varēsi aplūkot ne tikai saldākās šķirnes, bet arī varēsi izlasīt noderīgu informāciju par to audzēšanu un kopšanu.

Portāls "Tavs Dārzs" 4. martā apmeklēja LLKC Liepājas konsultāciju biroja informatīvo vebināru "Aktualitātes krūmmelleņu audzēšanā", kurā padomos dalījās stādaudzētavas "Heimanis" pārstāvji Pēteris un Oskars Heimaņi. Šis padoms nāk no lektoru stāstītā LLKC vebinārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!