Foto: Shutterstock
Itālija ir iemantojusi slavu ar savām lētajām mājām, kuras pārdod pa 1 eiro, un nu to pulkam pievienojusies arī pilsētiņa Pratola Peligna, kura atrodas gleznainā apvidū – Apenīnu kalnu grēdu ielenkumā.

Šī pilsēta, kā vēsta CNN, atrodas Abruzzo reģionā, turklāt netālu no tās ir labākās slēpošanas trases. Vēsturiskajā pilsētā ir daudz pamestu namu, kas gaida jaunos saimniekus, tāpēc arī vietējo varas iestāžu pārstāvji cer, ka drīzumā tajos tiks iedvesta dzīvība.

Savulaik šo pilsētiņu bija iemīļojuši daudzi – vēl 1930. gados tajā dzīvoja vairāk nekā 13 tūkstoši, bet, kā informē pilsētas pārstāvji, tagad šeit dzīvo tikai mazliet vairāk nekā 7 tūkstoši iedzīvotāju. Šeit stāv vairākas pamestas mājas, jo to īpašnieki devušies labākas dzīves meklējumos. Varas iestāžu pārstāvji pat mēģinājuši sazināties ar īpašniekiem, bet tas, kā viņi norādījuši medijam, ir ļoti sarežģīts darbs. Pamestos namus 2009. gadā satricināja arī zemestrīce, kas izpostīja blakus esošo pilsētu L'Aquila.

CNN vēsta, ka ēkas ir dažādas – kādas no tām ir vizuāli labā tehniskā stāvoklī, dažas ir pat mēbelētas, savukārt no citām palikušas drupas. Mājokļi gan nav ļoti iespaidīgi, lielākoties vien 70 kvadrātmetrus lieli, lielākoties tie ir ar divām ieejām.

Foto: Shutterstock
Varas iestāžu pārstāvji arī CNN atklājuši – kopumā šajā pilsētā ir 630 pamesti nami, un viņi cer, ka vismaz 250 namus izdosies pārdot par 1 eiro. Ēkas publicētas arī īpašajā mājaslapā "1eurohouses.com", kur var aplūkot 1 eiro vērtos namus dažādos Itālijas reģionos. Izrādās, ka dažas mājas šajā Itālijas pilsētiņā jau ir atradušas savus jaunos īpašniekus.

Arī šajā gadījumā potenciālajiem pircējiem jārēķinās ar depozīta iemaksu – tā šajā pilsētā ir 5000 eiro, un šis depozīts kalpos kā garantija tam, ka māju patiešām atjaunosiet. Ja tas netiks darīts, tad mājokļa īpašniekiem būs jāmaksā 10 tūkstošus liels naudas sods, vēsta CNN.

Portāls "Māja&Dārzs" jau iepriekš vēstīja par vairākām Itālijas pilsētiņām, kurās mājas tiek tirgotas par ļoti vilinošu summu – vienu eiro. Šīs mājas nav greznas pilis, izsmalcinātas villas ar citronkokiem, nedz arī vienkārši labiekārtotas mājas, bet tās ir ēkas, kas gaida savu atdzimšanu. Jaunajiem saimniekiem īpašums būs jāatjauno, kā rezultātā izmaksas par māju kļūs lielākas. Zemāk vari aplūkot dažas no pilsētām, kurās var iegādāties mājas pa 1 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!