Foto: Publicitātes foto
Projām no steidzīgā dzīves ritma mierā, klusumā un tik tuvu pie dabas, cik iespējams, – tāda ir dzīve koka mājā kādā Kanādas mežā. Lai gan māja ir kā slavinājums dabas cienīšanas principam un tās īpašnieki ir vienoti ar dabu un cenšas pēc iespējas mazāk ietekmēt vidi, tajā ir visas mūsdienu ērtības.

Iespaidīgo māju projektēja arhitekts Kriss Deiviss un inženieru firma "Daniel Bonardi Consulting Engineers". Tā uzcelta vietā ar ievērojamu augstuma starpību, kuru izlīdzina 20 metrus augsts metāla "masts", kas balsta māju, saglabā reljefu un vizuāli rada iespaidu, ka māja it kā karātos pāri kalna nogāzei. Šis risinājums radījis iespēju no telpām mājā gūt iespaidīgus skatus uz apkārti un novērtēt dabu pilnā tās krāšņumā.

Plānojums paredz garu koridoru ar lieliem panorāmas logiem, kas stiepjas gar vienu no ēkas malām un no kura ir ieeja divās guļamistabās un vannas istabā. Mājas galā koridors ieplūst viesistabā ar virtuvi, kas atrodas vienā telpā, un tieši šī ir tā vieta mājā, kur, sēžot uz dīvāna, var baudīt elpu aizraujošus skatus uz tuvējo ezeru.

Enerģijas avots mājai ir saules baterijas un dzesēšanai tiek izmantota vēja un šķērsventilācija, savukārt siltumu nodrošina augstas efektivitāte malkas krāsns.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!