Foto: Publicitātes foto
Arvien biežāk cilvēki izvēlas vairāk pievērsties mierīgai un kvalitatīvai laika pavadīšanai gan pašiem ar sevi, gan savām ģimenēm un vēlas organizēt savu dienu mierīgi un harmoniski, bez steigas, skriešanas, paspēšanas, cilvēku pūļiem. Lai to nodrošinātu, cilvēki izvēlas lauku īpašumus ūdens, mežu, lielo koku un lauku plašumu tuvumā, kur dienas uzsākt mierā. "Latvia Sotheby's International Realty" speciālisti apkopojuši unikālus un iespaidīgus lauku īpašumus Latvijā.

Lai arī katrs lauku īpašums ir unikāls, ar savu stāstu un vīziju, tos vieno viens būtisks aspekts – katrs no tiem uzturēts un kopts augstā līmenī un pašreizējie īpašnieki veltījuši daudz laika un resursu to izveidē un labiekārtošanā.

Lauku viensēta "Kalna Alitēni" Cēsu novada Inešu pagastā atrodas klusā, ainaviskā vietā netālu no Inešu ezera, brāļu Kaudzīšu muzeja un Cirstu muižas. Guļbūves abos stāvos saglabāta senatnīga noskaņa kuru papildina vairākas antīkas, restaurētas mēbeles un interjera priekšmeti.

Īpašums "Alitēni", kur apkārt valda klusums, svaigs gaiss, brīnišķīgas ainavas un neskarta vide. Arī šis īpašums atrodas Cēsu novadā, vien dažu kilometru attālumā no Inešu ezera. Mājas interjers veidots, saglabājot vēsturiskās vērtības, senatnes elpai vijoties cauri katrai telpai. Savukārt skats no mājas terases un balkona ļauj aizmirsties dabas un miera oāzē.

Lauku īpašums "Stumbri" Dienvidkurzemes novada Medzes pagastā ir vieta, kur pavadīt nesteidzīgu un mierpilnu ikdienu. Īpašums atrodas gleznainu skatu ieskautā vietā vien 15 kilometru attālumā no Liepājas centra. Teritorija ir pilnībā labiekārtota ar plašu dārza zonu. Telpu izkārtojums ēkā veidots ņemot vērā debesu puses, dienvidrietumu pusē izveidota terase ar atpūtas zonu, skatu uz dārzu un izveidotu piemājas dīķi.

Īpašums "Mežvidi" Kuldīgas novada Kabiles pagastā atrodas Riežupes kraujas krastā ar labiekārtotu teritoriju meža ielokā. Ēka celta Ulmaņa laikā kā pasts, mežniecība, veikals un maza kinozāle vecās cara laika mežniecības vietā. 2013. gadā ēka pilnībā remontēta. Lai arī īpašums pārdots ir nesen, tas viennozīmīgi ierindojas ievērības cienīgāko Latvijas lauku īpašumu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!