Foto: Shutterstock
Lai arī oktobris bijis silts, ļaujot rudens puķēm savu daili izrādīt ilgāk, nekā citus gadus, novembrī arvien aktīvāk domājam par dārza sagatavošanu ziemai. Neskatoties uz to, ka lielu daļu augu pirms ziemas nepieciešams piesegt un apgriezt, ir izņēmumi, kuriem ar dārza šķērēm klāt steigties nevajag.

Uz ziemu nekad nevajag apgriezt akmensdārzu ziemcietes un ziemcietes ar ziemzaļu un mūžzaļu lapojumu. Tādēļ bez raizēm dobēs atstāj ziemzaļo ložņu cekuliņu, radzenes, bergēnijas, kaķpēdiņas, arābes, Jūrmalas armērijas, daļēji ziemzaļo lapu īpašnieces alises, aurīnijas un mūžzaļās kumeļpēdas, obretas.

Tāpat neapgriez neļķes, epimēdijas, miršu eiforbijas, Kembridžas, Dalmācijas un Lielsakņu gandrenes, ziemziedes, heihēras, ibēres, zeltnātrītes un panātres, izplesto, Duglasa, gulošo, stīgojošo un aslalapu flokšus, prīmulas, dzeltenos cīrulīšus, rūtas, gaurenītes, akmeņlauzītes, laimiņus, sārmenes, tiarellas, kapmirtes un vijolītes.

Tāpat pa ziemu neapgriež dekoratīvās graudzāles, kas itin skaisti izskatīsies arī sniega segām apklātas, un puķes ar koksnainiem dzinumiem, sīkos krūmiņus un puskrūmiņus, piemēram, budlejas, lavandas, raudenes, asinzāles, perovskijas, salvijas, pahisandras, viršus, ērikas un citas.

Rudens zelts dārzā ir sakritušās koku lapas. Ko ar tām iesākt, lai palutinātu ne tikai dobēs augošās puķes, bet arī kokus un krūmus, lasi rakstos zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!