Foto: Shutterstock
Kad šķiet, ka ikmēneša apsaimniekošanas maksa pazūd nebūtībā, jo manāmas pārmaiņas ēkā nav redzamas jau gadiem, neapmierinātība par nama pārvaldnieka darbu sāk milzt ne tikai mājsaimniecībās, bet starp visiem nama īpašniekiem. Kā rīkoties, ja dzīvokļu īpašnieku kopums vēlas mainīt pārvaldnieku, un kā izvēlēties labāko apsaimniekošanas modeli, lai no jauna neuzkāptu uz tā paša grābekļa?

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas (LNIPA) pārstāvis Vitolds Peipiņš norāda, ka viss atkarīgs no tā, kāds cilvēku kopums dzīvo daudzdzīvokļu namos. "Ja dzīvokļu īpašniekiem prasību līmenis ir ļoti zems, tad viņi ilgi un dikti nepieņems lēmumu aiziet prom no pārvaldnieka. Lampiņa kāpņu telpā ir ieskrūvēta, karogs svētkos izlikts – nekas vairāk viņiem nav vajadzīgs. Citās mājās prasību līmenis ir augstāks. Ja tas netiek izpildīts, īpašnieki sāk kurnēt, izrāda neapmierinātību, un, ja šajā dzīvojamā mājā parādās kāds līderis, kurš ir gatavs uzņemties atbildību, grūto nastu un apvienot dzīvokļu īpašniekus kopā, lai pamainītu situāciju, tad arī kaut kas notiks."

Peipiņš pastāsta, ka ir situācijas, kad aiz vēlmes atteikties no pašreizējā pārvaldnieka slēpjas arī savtīgi mērķi. "Piemēram, tas, ka māja ir ļoti liela un ap to koncentrējas lieli naudas līdzekļi – tātad šeit varētu parādīties viņam darbavieta sakarā ar to, ka viņš sāks vadīt pārvaldīšanas procesu, izveidojot biedrību. Citreiz intereses koncentrējas ap kādu telpu – bēniņu, pagraba – vai arī dzīvojamās mājas zemesgabala savtīgu izmantošanu privātiem mērķiem."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!