Fоtо: delfi.ee/ Maakodu; Tiit Koha
Šovasar kādā lauku mājā Sāremā tapusi neaizmirstami glīta siltumnīca, kas jauc prātus daudziem dārzkopības entuziastiem, kam bijusi tā laime aplūkot glāžumāju klātienē. Turklāt šajā gadījumā estētiku pavada arī praktisks lietderīgums.

Stāsts sākas ar to, ka Mari Līsas Tjūri un Tauri Tulinga iecerētā, pavisam parastā siltumnīca tika uzslieta nepiemērotā vietā: augiem trūka gaismas. Nekas cits neatlika, kā pārvietot siltumnīcu uz citu vietu.

Tomēr ģimene nolēma, ka viņiem būs nevis parasta siltumnīca, bet gan īsts ilgi lolota sapņa piepildījums. "Mums ar Tauri raksturīgi – ja kaut ko esam ieņēmuši prātā, tad to arī izdarām. Ideja dzima maija sākumā, bet jau pēc trīs dienām staigājām pa būvniecības preču veikalu un pirkām visu nepieciešamo," stāsta Mari Līsa.

Foto: Tīts Koha / Delfi Meedia

Sāra Līsa, Mari Līsa un Karloss. Varenie būvnieki Tauru un Tinu fotogrāfijas tapšanas brīdī atradās Igaunijas kontinentālajā daļā.

Kaut kas vecs, kaut kas jauns

Lai gan jaunā siltumnīca izskatās, it kā būtu par bargu naudu iegādāta ārzemēs, tā būvēta pašu rokām un lielākoties no otrreizējiem materiāliem. Dizaina ideja, kā jau mūslaikos ierasts, nākusi no plašā interneta. "Mari Līsa man telefonā ielādēja "Pinterest". Pētīju tur siltumnīcas, līdz, ieraugot ko līdzīgu, viss bija nolemts," atceras Tauri, kurš sapratis, ka viņi pavisam vienkārši veco siltumnīcu var pārveidot par jaunu un glītu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !