Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ziemassvētku gaidās Baltais nams pārtapis par īstu pasaku valstību. ASV prezidenta Džo Baidena un viņa sievas Džilas rezidenci šogad rotā 98 Ziemassvētku eglītes un svētku virtenes 4,5 kilometru garumā, vēsta CNN.

Svētku centrālais elements ir 5,6 metrus garā Freizera egle, ap kuras pamatni vijas senlaicīgs spēļu vilcieniņš, braucot caur rotājumiem, kas attēlo un simbolizē ASV 50 štatus. Egle stiepjas līdz pat Zilās istabas griestiem. Maģisku noskaņu rezidencē rada arī Ziemassvētku vecītim paredzētās vēstules, kas spraucās ārpus pastkastītēm un ir ievijušās arī krāšņajās svētku virtenēs. Telpas izdekorētas ar rotājumiem, kas atgādina sukādes un konfektes, turklāt radīts pat piparkūku namiņš Baltā nama formā.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Atklājot šī gada svētku dekorācijas, ASV pirmā lēdija sacīja, ka šogad svētku tēma ir "brīvdienu sezonas burvība, brīnums un prieks". Galvenajā lomā ir sajūtas un izpratne par svētku burvību, prieku un brīnumu sajūtu no bērnu skatupunkta.

Pieaugušajiem svētku rotājumi un svētku sajūta var ātri apnikt, taču bērni katru gadu no jauna izrāda nesamākslotu sajūsmu par spožajām gaismu virtenēm un skaistajiem rotājumiem, kas rotā gan māju, gan pašu svētku eglīti. Tieši šo prieku un sajūsmu šogad Baltais nams vēlas iemūžināt savās telpās, norāda portāls "The Washington Post".

Džila Baidena saka, ka svētku laiks dod brīdi pārdomām un atpūtai no steidzīgā dzīves ritma, kā arī laiku, ko pavadīt kopā ar ģimeni un draugiem. Ziemassvētki ir arī pateicības laiks. Viņa piebilst: "Mums no bērniem kaut kas ir jāmācās, ja vien esam gana gudri, lai ieklausītos. Kā palikt klātesošiem pat tad, ja rosīgā pasaule mūs aicina; kā atvērt sevi mīlestībai un brīnumam un turpināt brīnīties ik brīdi; kā spēt ieraudzīt skaistumu arī metro pieturā."

Džila uzsver, ka šis ir laiks mosties visām maņām – saost iemīļoto ģimenes recepšu aromātu, sadzirdēt mīļa drauga balss siltumu, ieraudzīt gaismu un dekoru mirdzumu, kā arī nogaršot konfekšu saldumu un citus gardumus. Vajagot arī sajust klusumu un ticības spēku.

Katra Baltā nama telpa ir rotāta tā, lai tajā būtu jūtams bērna "nevainīgums, neizmērojamais prieks un iztēle". Dekorācijas, kas ietvēra 33 892 rotājumus un 142 425 svētku lampiņas, tika uzstādītas nedēļas laikā ar vairāk nekā 300 brīvprātīgo palīdzību. Baltais nams šo svētku laikā plāno uzņemt 100 tūkstošus viesu.

Gada sākumā Baltā nama vēsturiskā asociācija atklāja šī gada oficiālā Ziemassvētku rotājuma dizainu – svētku vainagu, kas rotāts ar lellēm, baložiem, zvaigznēm, ziediem, piparkūku vīriņiem un daudz ko citu. Tas tapis, iedvesmojoties no rokdarbiem, ko savulaik Ziemassvētkos izmantojis ASV 38. prezidents Džeralds Fords. Iepriekšējos gados oficiālais svētku rotājums bijusi ugunsdzēsēju mašīna, tvaika vilciens un pat helikopters. Dekorācijas paredzētas ne tikai māju rotāšanai, bet arī mazāk zināmu valsts pagātnes stāstu izgaismošanai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!