Foto: Publicitātes foto
Maija svētku nedēļas nogalē svinēt un baudīt kopā būšanu ar ģimeni, un draugiem jādodas uz Līgatni, kur var izstaigāt dabas takas, doties ekskursijās uz Līgatnes papīrfabriku, vēsturisko ciematu, pagrabalām un apskatīt citas interesantas vietas un lietas.

Dodoties ekskursijā, Jums būs iespēja izsekot līgatniešu ikdienas gaitām visa mūža garumā, sākot ar seno dzemdību namu un veco skolu līdz pat darbam papīrfabrikā un ģimenes dzīvei fabrikas celtajās īpatnējās koka rindu mājās. Tāpat varēsiet iepazīt grezno kultūras namu, kurā filmētas televīzijas filmas "Likteņa līdumnieki" ainas.

Ekskursantiem būs iespēja ielūkoties arī neparastākajā no Līgatnes bagātībām - unikālajās pagrabalās, kas kopš 18. gadsimta beigām kaltas smilšakmens iežos un kuras par ziemošanas vietu izvēlējušies sikspārņi.

Svētku laikā viesus gaidīs arī Līgatnes dabas takas, "Vienkoču parks", kurā iespējams vērot dabu un aplūkot dažādas koka skulptūras, bet "Karošu darbnīcā" varēsiet vērot, kā no pavisam vienkārša koka gabala top skaisti un praktiski sadzīves priekšmeti, un arī paši iemēģināt roku karošu grebšanā.

Padomju laiku atmiņas jādodas baudīt uz pazemes bunkuru - īpaši slepeno objektu ar segvārdu "Pansionāts". Bunkurs atrodas rehabilitācijas centra "Līgatne" teritorijā 9 metrus zem zemes. Savulaik bunkurs bijis viena no stratēģiski svarīgākajām vietām Padomju Latvijā kodolkara situācijas gadījumā un Komunistiskās partijas pirmo sekretāru biedru Vosa un Pugo slepenā slēptuve.

Der iegriezties arī vīna pagrabā Lustūzī, kur nogaršojams un iegādājams no Gaujas Nacionālajā parkā augušajām ogām un augļiem darītais vīns - ābolu, jāņogu upeņu un pat ķirbju vīns!

Safari parkā "More" mitinās staltbrieži, dambrieži, baltie staltbrieži, mežacūkas -  pavisam kopā ap 300 dzīvnieki. Un variet būt droši, ka brieži ne vien pienāks tuvu klāt, bet labprāt arī paņems no jūsu rokas kādu kārumu, ja jums tas būs līdzi.

Savukārt, Mores Kauju muzejā var apskatīt tanku, dažādus ieročus, Mores apkārtnes sadzīves un amatniecības priekšmetus, rotkaļa darbnīcu un padiskutēt ar muzeja darbiniekiem par vēsturi.

Kur paēst: krodziņš "Vilhelmīnes dzirnavas" un kafejnīca "Pie Jančuka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!