Bērnudārza izlaidums, dzimšanas diena vai vienkārši vēlme iepriecināt bērnu ir iemesls, lai aizvestu savu mazo legomānu uz īstu lego leiputriju. Tuvākā no tām atrodas Dānijā, Bilundā.

Uz Billundu var ērti aizlidot ar AirBaltic tiešo reisu, pie tam, šādam ceļojumam pilnīgi pietiek ar vienu nedēļas nogali.

"Legolandē" ir vairākas atrakciju pasaules, un kopumā šī parka iekārtošanā izmantoti 50 miljoni lego klucīšu. "Mini pasaulē" no lego klucīšiem uzceltas mājas, un izveidotas dažādu pilsētu kopijas mērogā 1:20 ar visiem transporta līdzekļiem, kuri pārvietojas. Vēl ir arī "Indiāņu zeme", "Pirātu zeme", "Piedzīvojumu pasaule" un lego istabas, kur milzīgās vannās, kas pilnas ar klucīšiem kopā ar bērniem nopietnām sejas izteiksmēm ķimerējas un kaut ko konstruē arī pieaugušie.

Speciāli laukumi iekārtoti arī pašiem mazākajiem legomāniem - tiem, kas vēl nemaz nemāk staigāt. Vārdu sakot," Legolande" ir īsta bērnu paradīze! Taču vecākiem jārēķinās, ka "Legolandē" būs jāpavada visa diena, un biļetes cena šajā atrakciju parkā ir apmēram 10 lati. Šajā cenā ir iekļautas visas atrakcijas un aktivitātes, kuras dienas laikā iespējams izbaudīt.

Vienas dienas pavadīšana "Legolandē" pilnībā apmierinās jūsu legomānu, tāpēc otru varat pavadīt ūdens atrakciju parkā, kas atrodas 200 metru attālumā no "Legolandes". Pēc baseinos, pirtīs un burbuļvannās pavadītas dienas, ir laiks priecīgiem un nedaudz nogurušiem atgriezties mājās.

Billundā ir daudz naktsmītņu iespējas. Pie pašas "Legolandes", praktiski parka teritorijā ir viesnīca "Hotel Legoland". Bērniem tur patiks, taču viesnīcā jārēķinās ar krietniem izdevumiem.

Ja ir interesē lētāks variants, tad ļoti pieņemama izvēle, par saprātīgu cenu ir "Billund Camping & Cottages", kas atrodas tikai 500 metrus no ieejas "Legolandē". Tur ir iespēja noīrēt mājiņu ar virtuvi un vakarā pēc nogurdinošās, bet iespaidiem bagātās dienas, bērni var izbraukt ar riteņiem, izspēlēties spēļu laukumā, aiziet līdz tuvējam ezeram, kas atrodas kempinga teritorijā vai vienkārši paspēlēties mājiņas terasē. Aptuvenā mājiņas cena 5 cilvēkiem 2 naktīm ir 150 lati.

Pie ieejas kempingā ir mazs veikaliņš, kurā var iegādāties praktiski visu nepieciešamo brokastīm vai vieglām vakariņām. Apmēram 200 metrus no kempinga ir lielāks veikals pamatīgākiem pirkumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!