Cēsīs izveidots neparasts audiogida maršruts, kas vārda tiešā nozīmē liek runāt senajām mājām Vecpilsētas ielās.

Cēsu Vecpilsētā ir iespējams doties pa aptuveni 2 kilometrus garu audiogida maršrutu, kura laikā var sastapt 13 runājošas mājas. Tās ir gatavas ikvienam interesentam pastāstīt par savu likteni, dzīves stāstu, īpašniekiem, kā arī par pašām Cēsīm un to iedzīvotājiem.

Runājošo māju īpašos stāstus var dzirdēt, zvanot uz automātisko tālruni 64112000 un ievadot divciparu kodu, ko var atrast uz informatīvām plāksnēm pie to fasādēm.  Tālruņa operators ir "Lattelecom", tādēļ papildus samaksa zvaniem netiks piemērota. Vecpilsētas mājas runās latviešu, krievu un angļu valodās, turklāt pašu cēsnieku balsīs.

Cēsu Tūrisma informācijas centrā var saņemt bukletus ar 13 runājošo māju maršruta karti un nelieliem informatīviem aprakstiem. Maršruta plānu ir iespējams apskatīt arī pilsētas kafejnīcās un viesnīcās, kā arī mājaslapā www.cesustasti.lv, kur ir iespējams arī lejupielādēt Vecpilsētas māju stāstus.

Audiogida maršruts ļaus Cēsis iepazīt no jauna, jo tajā ir iekļautas ēkas, kas līdz šim nav bijušas pašu populārāko apskates vietu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!