Foto: Minnesota Timberwolves

Pie otrās uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīra otrajā kārtā pirmdien viesos tika Minesotas "Timberwolves", pārliecinoši pieveicot pagājušās sezonas čempionus Denveras "Nuggets". Citā mačā ar 43 gūtiem punktiem izcēlās Džeilens Bransons, kurš sekmēja Ņujorkas "Knicks" panākumu pirmajā mačā otrās kārtas sērijā pār Indiānas "Pacers" vienību.

Otro spēli savā laukumā "Nuggets" zaudēja ar 80:106 (20:28, 15:33, 25:21, 20:24), sērijā līdz četrām uzvarām ļaujot "Timberwolves" izvirzīties vadībā ar 2-0.

Minesotas komanda "play off" šosezon vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, tiekot pie uzvarām visās sešās spēlēs.

Pirmdienas mačā viesi lielāko darba daļu paveica jau pirmajā puslaikā, divas ceturtdaļas uzvarot ar 61:35. Cīņas otrajā pusē mājinieki spēles gaitu lauzt nespēja un piedzīvoja smagu zaudējumu.

Uzvarētāju rindās pa 27 punktiem katrs guva Entonijs Edvards un Karls-Entonijs Taunss, bet pa 14 punktiem pievienoja Nazs Rīds un Nikeils Aleksandrs-Volkers.

Mājiniekus no zaudējuma nespēja glābt Ārona Gordona 20 punkti un Nikolas Jokiča 16+16.

Rietumu konferences pusfināla sērijas nākamās divas spēles piektdien un svētdien notiks Minesotā.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Timerwolves" ar 4-0 pieveica Fīniksas "Suns" basketbolistus, bet "Nuggets" ar 4-1 pārspēja Losandželosas "Lakers" komandu.

Ņujorkieši sēriju savā laukumā atklāja ar uzvaru 121:117 (27:24, 22:31, 33:32, 39:30), bet Bransons kļuva par ceturto spēlētāju NBA vēsturē, kurš četrās "play off" spēlēs pēc kārtas guvis vismaz 40 punktus.

Jau pirmajā ceturtdaļā, kurā "Knicks" uz brīdi bija nonākuši iedzinējos ar deviņu punktu deficītu, Bransons guva 21 punktu. Pirms viņa 40 vai vairāk punktus četros izslēgšanas mačos pēc kārtas bija guvuši Džerijs Vests, Maikls Džordans un Bernards Kings.

Pēdējā ceturtdaļā "Pacers" spēja uz brīdi iegūt deviņu punktu pārsvaru, bet 93 sekundes līdz pamatlaika beigām viesi bija vadībā ar 115:113. Pēc mirkļa Bransons ar panāca izlīdzinājumu, savukārt 40 sekundes pirms finālsvilpes Donte Divinčenco ar trīspunktu metienu vadībā izvirzīja "Knicks". Atlikušajā laikā viesi guva divus punktus, bet Bransons pievienoja trīs precīzus soda metienus, nodrošinot panākumu ar 121:117.

Uzvarētāju rindās otrs rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Donte Divinčenco, bet 24+13 un astoņas rezultatīvas piespēles sakrāja Džošs Hārts.

"Pacers" sastāvā 23 punktus guva Mailzs Tērners, bet 19 - Paskāls Siakams.

Sērijas otrā spēle notiks turpat Ņujorkā trešdien, pēc kā divi mači tiks aizvadīti "Pacers" laukumā.

"Knicks" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar sērijā ar 4-2 uzvarēja Filadelfijas "76ers", bet Indiānas vienība ar 4-2 pārspēja Milvoki "Bucks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!