Kādā Indijas viesnīcā darbā pieņemts pērtiķu aizgaiņātājs. Viņa darba galvenais pienākums – ēdienreižu laikā pasargāt viesnīcas viesus no pērtiķu uzmācības, pārtikas "bičošanas" un zagšanas, raksta žurnāls "Travel & Leisure", kas apkopojis 10 itin dīvainus pienākumus, kas dažviet jāpilda tūrisma speciālistiem.

Tā, piemēram, Japānā ir tūrisma vēstnieka amats. Šī cilvēka uzdevums ir pievilināt pēc iespējas vairāk tūristu Japānai.

Kādā ASV viesnīcā Memfisā strādā pīļu treneris. Pīles ir galvenā viesnīcas atrakcija viesu izklaidēšanai (tātad arī pievilināšanai). Katru dienu noteiktos laikos stingrā trenera uzraudzībā notiek pīļu gājiens cauri viesnīcai. Gan treneris, gan pīles ir labi apguvušas savus pienākumus un dara to ar prieku.

Virdžīnu salās (Karību reģionā, netālu no Puertoriko) strādā drošības tehnikas inženieris kokosriekstu jautājumos. Viņam jāraugās, lai kokosrieksti, krītot lejā, netrāpa kādam no viesnīcas viesiem. Darbs ir grūts un ļoti atbildīgs.

Katrā pilsētā ir kanalizācijas sistēma, bet vienīgi Parīzē var pasūtīt gidu, kas tūristus izvadās pa kanalizācijas sistēmu un izklaidēs ar interesantiem stāstiem.

Kompānija "Legoland" pieņēmusi darbā profesionālus Lego klucīšu salicējus, kuri ar savu māku (mākslu!) izklaidē bērnus un viņu vecākus.

Ja Cīrihes lidostā (Šveicē) jums izbēg kāds putns, čūska vai cits dzīvnieks, aiciniet palīgā lidostas darbiniekus – profesionālus medniekus, kuru uzdevums ir sagūstīt bēgļus.

Helsinkos daži taksometri aprīkoti ar speciālu aparatūru, kas ļauj braucējiem izklaidēties, dziedot karaoke. Ja negribat braucot dziedāt, labāk izvēlieties taksometru bez karaoke speciālista, jo tie būs lētāki.

Kad nākamreiz būsiet Venēcijā, uzvedieties kārtīgi un pārāk neatkailinieties, citādi jums būs darīšana ar tikumības policiju, kas speciāli strādā, lai pieskatītu tūristus un neļautu tiem "atlaist bremzes".

Santabarbarā (ASV) kādā viesnīcā strādā piekūnu uzraugs – šovmenis. Precīzāk, šovus rāda putni, viņš tikai "diriģē" piekūnu parādi. (Atgādināsim, ka Lielais piekūns ir ātrākais dzīvnieku valsts pārstāvis pasaulē, kurš spēj pikēt ar 325 km ātrumu stundā. Droši vien piekūnu uzraugam nav viegls darbs...)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!