Venēcija ir tik ļoti populāra un par to tik daudz ir stāstīts, ka, šķiet, visiem galvā zīmējas vienas bildītes – romantiski braucieni pa kanāliem gondolās un nekaunīgu baložu barošana Sv. Marka laukumā. Tomēr ceļojums var sagādāt arī dažus nepatīkamus mirkļus. Kāpēc?

Parasti vilšanos tūristi piedzīvo savas vainas dēļ, jo pieļauj vairākas muļķīgas kļūdas. Resurss "Redigo.ru" piedāvā iepazīties ar izplatītākajām.

1. Izvēlēties visdārgāko transporta veidu


Gondolas tiek uzskatītas par tādu kā Venēcijas vizītkarti. Un tās ir arī visdārgākais pārvietošanās veids. 40 minūšu brauciens pa Lielo kanālu sešvietīgā gondolā maksās 80 eiro, neatkarīgi no tā, cik daudz cilvēku sēž gondolā - viens vai visi seši. Tāda ir oficiālā cena, kaut gondolu īpašnieki nereti pierasa pat 100 eiro, izsēdinot savus pasažierus krastā jau pēc pusstundas.

Pārcelties no vienas kanāla malas uz otru var daudz lētāk - par vienu eiro, ja izmantot traghetti - laivu, ko airē ar diviem airiem. Tā ir mazāk komfortabla nekā gondola. Jūs varat pārvietoties pa kanāliem arī ar "ūdensbusu" vaporetto. Viens brauciens izmaksās 6,5 eiro, bet iespēja braukt nedēļu - 50 eiro.

2. Cerēt uz iepirkšanos


Foto: AFP/Scanpix

Itālija daudzu cilvēku prātos šķiet kā viens liels outlet, kur tiek pārdoti slavenu dizaineru izstrādājumi par milzīgām atlaidēm. Venēcija, atšķirībā no Milānas vai Romas, tiešām nav nekāda modes Meka, lai gan, protams, iepirkšanās šeit būs izdevīgāka nekā, piemēram, Maskavā. Ja tomēr braukt šurp iepirkties, tad ne mazos modes "butikos", bet gan antikvariātos, mākslas galerijās, veikaliņos, kur pārdod mežģīnes, zīdu, samta izstrādājumus.

Iedvesmai: foto no Venēcijas karnevāla

3. Izvēlēties viesnīcas tikai pēc cenas


Foto: NATO

Mūsdienu Venēcija ir daudz lielāka par to burvīgo viduslaiku pilsētu, kurp tiecas tūristu masas. Ja viesnīcu rezervāciju piedāvājumā jums parādās kāds aizdomīgi lētas naktsmītnes Venēcijā piedāvājums, visticamāk runa ir par Mestre.

Tā arī Venēcija, bet tās "kontinentālā" daļa, ne gluži tā, ko sapņo redzēt tūristi. No vienas puses, te arī ir ko redzēt - veco skatu torni, Sv. Lorenca baziliku, kas celta 17. gadsimtā, gleznaino Sv. Džuliano parku. No otras puses, ja jums ir nepieciešama tikai klasiskā Venēcija, tad jābūt gatavam katru dienu tērēt laiku un naudu, lai pārvietotos no un uz Mestre.

4 .Iet uz “Harry's Bar”


Daudziem tūristiem slavenā "Harry's Bar" apmeklējums Venēcijā ir pasākuma obligātajā daļā, kā, piemēram, Eifeļa torņa apmeklējums Parīzē. Tomēr nevajadzētu gaidīt, ka šajā kafejnīcā tiksiet iepazīstināti ar kulinārijas mākslas šedevriem vai kādiem īpašiem kokteiļiem - nekas izcils ēdienu un dzērienu kartē šeit nav atrodams, uzskata "Redigo.ru". Kas šajā "Harry's Bar" patiešām ir izcils, tad tas ir rēķins, kuru saņemsiet. Pati vienkāršākā pica te maksās vairākus desmitus eiro, bet par kokteiļu cenām labāk pat nerunāt.

5. Nelietot kartes

Pareizo ēku meklējumos Venēcijā ir vērts paļauties uz karti, nevis uz loģiku. Mājas šeit ir numurētas nevis pēc ielām, bet gan kvartāliem. Blakus esošām kaimiņu mājām numuri var ļoti stipri atšķirties. Lai nokļūtu uz vajadzīgo māju, kas apzīmēta ar četrciparu numuru, labāk uzzināt, kādi ievērojami apskates objekti ir kaut kur tuvumā un tad mēģināt orientēties pēc tā. Citādi pamatīga maldīšanās gandrīz nodrošināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!