Foto: DELFI
"The David Welch Winter Gardens" jeb Deivida Velča Ziemas dārzs Aberdīnā ir viens no lielākajiem iekštelpu dārziem Eiropā un trešais visvairāk apmeklētais dārzs Skotijā. Ziedoša paradīze un eksotiski augi no visas pasaules te apskatāmi visu cauru gadu.

Dārzs apmeklētājus sagaida kluss un zaļumos iegrimis. Ārā pakšķina lietus, bet dārza celiņi pamazām pildās ar jaunajām māmiņām, kuras te stumda ratos savas atvases, studentiem, kas kaut ko pēta un pieraksta, un vienkārši visa zaļā, smaržojošā un skaistā mīlētājiem. Pa atvērtajām lūkām iekšā un ārā lido putni. Dīķīšu malā iznākuši bruņurupuči, kas vēro garāmgājējus. Pie viena no tiltiņiem sapulcējušās zivis, kuras var droši paglaudīt - bērni ir sajūsmā! Un visapkārt smaržo tūkstošiem ziedu!

Ik pa laikam izvietoti soliņi, lai dabas mīļi varētu apsēsties un izbaudīt visu šo zaļo bagātību. Dārzs ir viens no skarbās Skotijas ziemeļu daļas pilsētas Aberdīnas lielākajiem lepnumiem.

Apmeklētāji te aicināti izpētīt Temperatūru māju, Smaržu koridoru, Paparžu māju, Viktorijas koridoru, Japāņu dārzu, Tropu māju un Kaktusu māju, kur apskatāma viena no lielākajām Apvienotās Karalistes kaktusu un sukulentu kolekcijām, kā arī pasaulē vienīgais Runājošais kaktuss (lai dzirdētu kaktusa vēstījumu - jābūt noteiktā vietā un noteiktā laikā)!

Ieeja vienā no lielākajiem iekštelpu dārziem Eiropā - par brīvu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!