Šonedēļ vienu no trim pumpuriem Nacionālā botāniskā dārza (NBD) oranžērijā atvēris Dienvidamerikas Sello filodendrs, vēsta NBD pārstāve Ilze Ķigure.

Tropiskā auga dzimtās zemes ir Brazīlija, Argentīna, Bolīvija un Paragvaja. Baltos ziedus, kas uzbūvē ir tādi paši kā kallai, Sello filodendrs (Philodendron selloum) atver, tikai sākoties lielam karstumam. Pēc vairāku mēnešu gatavošanās oranžērijā beidzot ir izplaucis pirmais no trim lielajiem ziediem. Filodendrs kā pēdējais pievienojies botāniskā dārza filodendru krāsu un formu daudzveidībai. Pilnos ziedos ir arī asinssarkanais filodendrs (Philodendron sanguineum), kura zieds atbilst nosaukumā minētajai krāsai, un īpatnējās formas zaļganais trīsdaivu filodendrs (Philodendron tripartitum).

Filodendru uzplaukšana papildina apmeklētāju visiecienītāko notikumu vasaras sākumā – pašlaik aptuveni 100 rododendru dažādību ziedēšanu visā dārzā.

NBD oranžērija atvērta no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 8 līdz 17; pirmdienās, svētdienās un svētku dienās slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!