Foto: iStock
Tiem, kas dzīvo Gulbenes pusē, šovasar iespējams doties kustīgās un lustīgās vienas dienas ekskursijās pa Latviju un Igauniju. Visās ekskursijās pasažieri tiks uzņemti Gulbenē, portālu "Delfi" informē pasākumu rīkotāji.

  • 27. un 29.jūnijā (iespēja izvēlēties ekskursijas datumu) "Garšīgā Kurzeme" - Pūres Šokolādes muzejs, dienliliju dārzs ar vīna degustāciju, Rideļu dzirnavas un pankūku ēšana, peldēšanās pauze Plieņciemā un zivju degustācija Ragaciemā vai Engurē.
  • 4., 5. un 6.jūlijā (iespēja izvēlēties ekskursijas datumu) "Uz jūru!"- Raunas viduslaiku pils skatu tornis, Raunas siera un makaronu ražotne, Sudraba muzejs Limbažos, O.Kiršteina daiļdārzs Tūjā un peldēšanās jūrā!
  • 11. un 12.jūlijā " (iespēja izvēlēties ekskursijas datumu) "Apkārt Lubāna ezeram" - Lubānas pilsētas apskate, Lubānas zivju zupas baudīšana "Zvejniekos", pastaiga pa Tīrumnieku purva taku, maizes degustācija "Kalējos".
  • 18., 19. un 20. jūlijā (iespēja izvēlēties ekskursijas datumu) "Igaunija - Peipuss, dārzi un vecticībnieku tradīcijas" - Tartu pilsēta un botāniskais dārzs, brauciens uz Peipusa ezeru, Kolkjas ciematiņš ar vecticībnieku tradīciju iepazīšanu un pusdienām, Kallaste un sarkanās klintis, Rajas ciems, Mustvē daiļdārzi un peldēšanās.
  • 16.augusts (sestdiena) "Romantiskā Sēlija" - Sēlijas ziepju taisīšana, Neretas baznīca, J.Jaunsudrabiņa muzejs "Riekstiņi", Gārsenes muiža un Viesīte. 
  • 13.septembrī (sestdiena) "Tallina" - TV tornis, vecpilsēta un Jūras muzejs. 

Vairāk informācijas pa tālr. 26399451, 26557582, vai turists@gulbene.lv

Ekskursijas organizētas, sadarbojoties Raunas tūrisma aģentūrai "Balt-GO" un pašvaldības aģentūrai "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!