Jūrmalniekiem un pilsētas viesien nu ir vēl vairāk iespēju iepazīt Jūrmalas kūrortpilsētas arhitektūru un kultūrvēsturisko mantojumu, izstaigājot arī pilsētas attālākos centrus, jo klajā nākuši astoņi tematiskie izdevumi par kūrortpilsētas vēsturiskajiem centriem - Lielupi, Bulduriem, Dzintariem, Majoriem, Dubultiem un Jaundubultiem, Mellužiem, Asariem un Valteriem, Sloku un Kaugurciemu, kā arī Ķemeriem.

Jūrmalas pilsētas domes un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas sagatavotie bukleti aptver lielāko Jūrmalas teritoriju, sākot no Buļļuciema līdz pat Ķemeriem, un ir izmantojami kā pastaigu gids katrā no centriem. Kopumā izveidoti astoņi bukleti ar vēsturiskajiem centriem, kuri atspoguļo kartē un fotogrāfijās arhitektūras, mākslas un vēstures pieminekļus katrā centrā.

Materiāli ietver padziļinātu ieskatu katra vēsturiskā rajona attīstībā, kā arī izceļ lielākos notikumus, kas saistās ar konkrēto pilsētas centru, senatnē un mūsdienās. Tā, piemēram, interesentiem ir iespēja doties pastaigās pa grezno un kluso Lielupes rajonu, iepazīt krāšņas villas Bulduros un aristokrātisko Edinburgu (Dzintari mūsdienās). Dodoties no pilsētas centrālās daļas – Majoriem – uz vēsturiskā kūrorta – Ķemeru pusi, pa ceļam ir iespēja iepazīt šaurāko vietu starp Lielupi un jūru – Dubultus, kā arī iepazīt vēsturiskās zemeņu audzētavas vietas Asaros un Mellužos.

Izdevumi latviešu un angļu valodā pieejami Jūrmalas tūrisma informācijas centrā, kā arī Jūrmalas mājas lapas tūrisma sadaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!